9. Hafta | Bandırmaspor - GİRESUNSPORUMUZ
16-11-2020, 18:49,
#81
RE: 9. Hafta | Bandırmaspor - GİRESUNSPORUMUZ
(16-11-2020, 14:52)kerasus Wrote:
(15-11-2020, 18:29)ArmanınPeşinde Wrote: Maça çıkamayan hükmen mağlup sayılır şeklinde karar alınmış sanırım. Bence yerinde olmuş.

Hangi açıdan doğru sence bu karar? Daha adil olduğunu mu düşünüyorsun?

Sırf bazı torpilli takımlar küme düştü diye sezon sonu pat diye küme düşmeyi iptal edip takım sayısını artırıp dolayısıyla sezonu 34 haftadan 40 haftaya fikstürü iyice sıkıştıran ve sağlık ile ilgili konuda maddiyata göre kararlar alıp ligi başlatan federasyon.. Baktı olacak gibi dğil, her hafta en 1-2 maç ertelenir oldu. İlerde bu maçları sıkıştıracak yer bulamayacak fikstürde. Öyleyse klüplere diyorki, "eğer çok fazla (+) vaka çıkarsa bunu saklayıp kimseye çaktırmadan maçınıza çıkın bizi de uğraştırmayın sonra. Ha yok illa çıkıp açıklarım pozitif olanların sayısını dersen sonuçlarına da katlanırsın" diyor. Aslında bakılırsa Federasyon ve hatta hükümet adına çok mantıklı. Peki ya klüpler.. Ve asıl önemlisi adalet? Pandemi yaşamasakta sağlık ilee alakalı zorunlu sebeplerde takımların hükmen yenik sayıldığını hiç görmedik daha önce. Zehirlenen takımlar oldu, kaza yapan takımlar oldu, başka türlü elde olmayan aksilikler yaşayanlar oldu. böyle durumlarda bizzat yardımcı olacak kararlar alırdı TFF. Şimdi neden takımları cezalandırmak istiyor? Bunu basketbolda Euroleague yönetimide karar almıştı ama çok geçmeden döndüler bu saçma karardan.

Spora olan bakış açısıyla alakalı bir durum bu daha çok. Evet, milyonlar dönüyor. Evet, çok büyük bir endüstri. Evet, yeri gelip çok üzülüyor; yeri gelip mutluluktan havalara uçuyoruz. Fakat günün sonunda, bunun bir eğlence aracı olduğuna inananlardanım. Bana kalsa, bu dönemde futbol bile oynanmamalı. Eğer oynanacaksa da NBA'in geçtiğimiz sezonu tamamlamak adına yürürlüğe koyduğu "baloncuk" usulü gibi oynanmalı.

Anlatmaya çalıştığım şey, öncesinde alınan kararları savunmuyorum. Dediğim gibi, bana kalsa hiç oynanmasın. Ama bulunduğumuz şu noktada, şu konumda, alınan karar bence doğru. Fikstür zaten sıkışık, yanlış bir karar alındı ama olan oldu bir kere. Günde onbinlerce vaka sayılan bir ülkede, erteleme usulü ile lig bitmez.

Bu memlekette adalet aramayı bırakalı çok oldu ne yazık ki. O noktada çok bir beklentim yok.
Reply
17-11-2020, 16:19,
#82
RE: 9. Hafta | Bandırmaspor - GİRESUNSPORUMUZ
Futbolcu kendisine bakacak, it gibi gezmeyecek, gerekirse dişini sıkıp hatunla bile yatmayacak aga. Milyon liraya yakın para kazanıyorlar biraz da sabretmesini bilecek. Ben de hükmen mağlup sayılması kararını destekliyorum.
Reply
17-11-2020, 17:54,
#83
RE: 9. Hafta | Bandırmaspor - GİRESUNSPORUMUZ
(17-11-2020, 16:19)kral1234 Wrote: Futbolcu kendisine bakacak, it gibi gezmeyecek, gerekirse dişini sıkıp hatunla bile yatmayacak aga. Milyon liraya yakın para kazanıyorlar biraz da sabretmesini bilecek. Ben de hükmen mağlup sayılması kararını destekliyorum.

İyi güzel de bu meret, sadece cafe de bar da yada cinsel ilişki esnasında bulaşan birşey değil. Kime neye nasıl dikkat edeceğin belli olsa kimse yakalanmazdı zaten. Hele ki futbolcusu yurtdışına çıkıyor falan daha beter risk.  hadi kendisi dikkat etti, klüpte bilmemneci olarak çalışan sıradan biri dikkat etmedi ve ondan kaptı, nolacak? Günümüzde futbolculuk, belki tarihin en ballı mesleği bile sayılabilir, o derece gıcık olurum genel anlamda. Ama dünyanın çare bulamadığı bir salgında da futbolcuya suç bulamam. nihat efendi kendi yediği b.ku şimdi klüplere ödetiyor cezasını. Ayrıca birçok klüp vaka sayılarını gizleme yoluna gideceği için çok daha ciddi sorunlara yol açacak skandal bir karar. 

Bu arada konudan bağımsız, aklıma geldi. Ligin 2. hafta maçı öncesi Beşiktaş ile oynayacak Antalyaspor'da çok sayıda oyuncunun testi pozitif çıktı ve İstanbula  gelip gelmeyecekleri merak konusuydu. Daha doğrusu o durumda gelemezlerdi zaten ama Testler özel hastane de yapıldığı için sağlık bakanlığı alelacele yeni test yaptırdı hepsine. Ve sonuçlarda çok kısa sürede hemen çıktı. Ve tahmin edileceği gibi negatif.. E malum bu mevsimde silivri soğuk olduğu için kimse de sorma gereği duymadı. Özel hastane de yapılan testler sağlık bakanlığı tarafından kabul görmüyor ise vatandaş neden 400-500 tl özele para veriyor test yaptırmak için? Şimdi buradan türetilecek çok soru çıkar aslında ama gerek yok...
Reply
17-11-2020, 23:10,
#84
RE: 9. Hafta | Bandırmaspor - GİRESUNSPORUMUZ
tff kulüplerin korona virüsten etkılenme ihtimaline karşı önlem alarak takımların kadrolarını 35 futbolcuya çıkartmasını kararlaştırdı paf takımlardan oyuncu aktarılacak a takımlara
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)