TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
18-11-2017, 19:52,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
Küçük yerde kral olmak süper birşey ve benimsediğim birşeydir. hiç bir zaman kaybetmedim. ama onlar büyük yerde soytarı olmak istediler. kaybedecekler. gider gelirler oraya buraya. bak furkana . çocuk yardırdı oynadı. sen niye oynamadın diye sorarlar. yok sezon başı amerika da özel kamplar yapmak falan hikaye . mental olarak gelişmen gerek.
Reply
18-11-2017, 20:52,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
aslında onlardan beklenen küçük yerde kral olup kariyerine öyle devam etmeleride değildi. sadece her meslekte olduğu gibi basketbolculukta da yetişmek için önce biraz pişmesi lazımdı. ulan bu zamanda üniversite okuyorsun mesleğinle ilgili en kral eğitimleri alıyorsun falan ama iş hayatına girince tabiri caizse getir götür angarya işlerinde çalıştırıyorlar ilk başta. deneyim kazanmadan zıplamak istedi büyük takımlara ama yemedi. aynı kadro bu sene dahil bizde devam etseydi sezon sonunda obradoviçli fb bile kapabilirdi, yada kimbilir belki avrupa. bakın fenerbahçe adı sanı duyulmamış ahmet düverioğlunu aldı efesten. efeste süre alan bi isim falanda değildi üstelik. ama potansiyel görmüş demek obradoviç ki kaçırmadı. bu senede hangi maçtı hatırlamıyorum, euroligde bi maçta çok önemli katkı verdi.

bakmayın siz fenerbahçe türkiyenin en çok bütçeli takımı olabilir ama avrupada hiç öyle değil. avrupanın en büyüğü olmak içim kıyasıya yarıştığı ve saf dışı bıraktığı cska olsun real madrid olsun daha birkaç takımın çok altında bütçesi. mesela dün deplasmanda yendiği cska bütçesi 45 milyon euro, fb 27 milyon euro. bu bütçeleri neden verdim? fb diğerleri gibi bastırıp parayı avrupanın en kariyerli oyuncusunu alıcak durumda değil. yapabileceği şey potansiyel gördüğü oyuncuları alıp obradoviç faktörünü de katarak diğer takımlarla yarışabilecek güve ulaşmak. geçen sezon euroligin en iyileri ekpe udoh ve bogdanoviç ilk geldiklerinde baya sabredildi kendilerine. keza bugün avrupanın sayılı guardlarından olan sloukas ilk geldiği sezon neredeyse sene sonuna kadar adam akıllı katkı veremedi ama sabredildi. james nunnaly için kim olsa 4-5 maçta tekmeyi vururdu ama bugün çok farklı bir yerde. vesely aynı şekilde. yani asıl vurgulamak istediğim doğuş olsun okben olsun cidden yetenekli ve potansiyelli oyunculardı. fener gibi bir takımın kapması içten bile değildi. ama sabredemediler.

@semih karahan:
tek katılmadığım nokta amerikada kamplar falan hikaye demişsin. tam tersi aslında her genç oyuncunun yapması gereken şey o. amerika cidden basketbol açısından başka bir gezegen gibi. orada zaten antrenman yapıp gelmiyor. en başta mental olarak geliştiriyorlar. keza burda uvalin ile çalışmak yerine orada çok büyük koçlardan eğitim almış oluyor. bak karşıyakada egemen güven yazın sırbistanda takılmış biraz. bu sene bambaşka bir oyuncu olmuş valla. geçen sene bençte havlu sallamak dışınd bişey yapamazken bu sene eskaza süre bulabilen bir genç oyuncu gibi değil takımın önemli silahlarından biriymişcesine özgüven ile oynuyor. efe beşokun sorunuda işte bu aslında. onun konumunda sayılacak gemen güven bir yazını feda etmiş kariyeri için ve bugün baya kendini geliştirmiş olarak çıktı sahneye. efe ise belliki yaz boyu yatmış takımın kampına kadar. hatta aantrenmanlardan sonrada eve gidip keyif sürüyor belliki. oysa geçen sezon sadece gençlerden oluşan kadroda bile şans bulamayınca insan biraz hırs yapar benim onlardan ne eksiğim var falan der. yok işte adam tembel. ne kariyer planı var ne çalışıp kendini geliştirme isteği. böyle malların basketbolcu olması çok saçma. girsin kpss ye memur olsun. sabah 8 akşam 5 keyfine baksın işte. o zihniyette adamı sırf aileden dolayı basketbolcu yaparsan olacağı budur işte.
Reply
18-11-2017, 21:31,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
kamp hikaye den kastım gidiyorlar da kendilerini gösterebilecek yerlerde değiller diye söylemek istedim. o kampı boşuna yapmıyorsun tabiki oyna ki göster alış. sorumluluk al
Reply
19-11-2017, 12:00,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
O kampta amaç kendini göstermekten ziyade kendisine bişeyler katabilmek. Mesela bir önceki mesajda örnek verdiğim Egemen güven, kendini göstermeyi geçtim yazın kampta olduğunu dahi kimse bilmezdi. Maçını izlerken spiker söyledide öğrendim ve belli de ediyor oyunuyla. Bu bir nevi öğrencilik hayatında zayıf olan derslerin için en iyi hocalardan özel ders almak gibi bişey. Efe beşokta aslında basketbol kariyerinde öğrenci denilebilir. Ya okuyup büyük adam olacak yada halk tabiriyle tembellik edip tamirci yanında çırak verilecek Smile Kendisi şuan için baya bi tembel öğrenci.
Reply
19-11-2017, 13:11,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
vay gaziantep koçu zafer aktaş imiş. bu yavşağı tanımayanlar için hatırlatalım, 2. ligdeyken akhisarın başında giresun deplasmanında g.tü başı oynayan herif.
Reply
19-11-2017, 13:30,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
Dostlar link var mı?
Haksızlık kɑrşısındɑ eğiImeyiniz; çünkü hɑkkınızIɑ berɑber şerefinizi de kɑybedersiniz. (Hz. AIi (r.ɑ))
Reply
19-11-2017, 13:39,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
lyons'un 4lemesi süper oldu
Reply
19-11-2017, 13:52,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
ortalama 90 üstü yiyerek ligin en kötü savunmasına sahip ve birde bu maçta 4-5 tane teknik faul alan rakibe karşı maçı koparmalı yada daha rahat bir skora sahip olmalıydık ilk yarı. ama malesef bizimde savunma facia olduğu için maç hala ortada.
Reply
19-11-2017, 14:32,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
haydaaa. ulan 17 sayıdan nereye geldik
Reply
19-11-2017, 14:35,
RE: TAHİNCİOĞLU BSL 2017-2018 Sezonu
Molayı maç bitince kullanacak heralde. 12-0 seri yemişiz neyi bekliyorsun?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)