BUGÜN, EK SAHANIN YIKILIŞININ 20.YILI
12-11-2014, 11:07,
#1
BUGÜN, EK SAHANIN YIKILIŞININ 20.YILI
Yıl 1994, aylardan Kasım ayı, tam da bugün… Giresun futbolunda acı tabloların yaşandığı bir dönem gerçekleşiyor. Ellerde devrim güzellik olsun çağ atlansın hedef büyüsün diye yapılırken bu dünyada belki de sadece benim memleketimde devrim kötüye gidelim mevcudun daha da gerisine gidelim diye yapılıyor. Bizim ilimizde EK SAHA’nın yıkılışı bir devrimin başlangıcı olarak kabul edilebilir. Yani futbolumuzun geri kalmasının başlangıçı olarak kabul edilmelidir. 20 yıl oldu EK SAHA yıkılalı ve halen gündemden hiç düşmüyor. Çünkü Giresun insanına öyle yakışmıştı ki EK SAHA, tüm görenlerin hayran kaldığı bir saha olmuştu. 1990’lı yıllara göre iyi olmuştu. Ölçüleri, tribünleri, şehir merkezine olan ilişkisi, Atatürk stadı olan bütünlüğü, Spor il müdürlüğü ile olan bütünlüğü, toprak zemininin düzgünlüğü, kulüplerin kendilerine tahsis edilen soyunma odaları, çift taraflı tribünü, Işıklandırıması, Sulama sistemi ve emniyetli olması gibi birçok özelliği vardı, EK SAHA’nın.

Birileri geldi, bir spor tesisini yıktı üzerine bir başka spor tesisi yaptı. Bugün yıkılışının 20. yıldönümünde EK SAHA hala içimizi sızlatıyor, hala onu arıyoruz. Önce EK SAHA yıkıldığı için yanıyoruz sonra da bizi bu kadar kötü tesislere mahkum ettikleri için yanıyoruz. Bugün bu olayları niçin gazete sütunlarına yine taşıdığımı sorarsanız, 3 tane ana neden yaşadım. 1994 Kasım ayında yıkılan EK SAHA’nın 20.yılı olması sebebiyle, diğeri tesis denmeyecek kadar kötü bir etbaşoğlu sahasına bırakıldığımız için bir de en yakın komşumuz Ordu ilindeki amatör sahaları bir kez daha inceleyip içimin yanması nedeniyle bu yazıları gündeme getirmek istedim.
EK SAHA’yı anlatmak artık istemiyorum o dönemler çok gerilerde kaldı ve EK SAHA’da futbol oynayan bir-iki futbolcunun kaldığını söyleyebilirim, ancak Giresun İnsanı bu EK SAHA’dan sonra bu kadar kötü bir sahaya mahkum edilir mi? Yukarıdaki büyük resim Etbaşoğlu sahasının yoldan çekilmiş büyük görüntüsüdür. Hiçbir özelliği olmayan sahanın nesini sizlere anlatayım bulamadım ama yıllardır çilesi derdi büyümektedir. Burada ne devlet hizmet verir ne de Belediye, sahanın girişindeki şu görüntülere bir bakın ve Giresunlu nerede yaşıyor bir değerlendirin. Bu saha Tüm Giresunluların hizmet aldığı bir yer olarak görünse de Giresunspor nedeniyle PTT 1.ligde yer alan 17 takım burada U-19 ligi oynamaktadır. Kimlere rezil oluyoruz bir değerlendirin. Ben buraları her hafta gördükçe ve bir gram işlem yapılmadığına şahit olunca içim sızlıyor. Bu Giresunlu bu kadar mı düştü, kardeşim. Resimlere bir bakın burası Giresun ve burada Giresunlu yaşıyor bize buraları layık görenleri biz seçtik kabul ediyoruz  ama bizim kafamıza da bu kadar vurmayın arkadaş.




Ali YAKARIŞIK hocamız çok güzel yazmış arkadaşlar, üzerine söyleyecek söz bulamadım olduğu gibi buraya ekledim ..  Kaynak: Spor28.com
Biz bitti demeden bitmez !
Reply
12-11-2014, 15:49,
#2
RE: BUGÜN, EK SAHANIN YIKILIŞININ 20.YILI
hele şükür Giresunun spor medyası birşeye yarıyormuş bu yazı ile kalmamalı üstüne gidilmeli ordu medyası tek başına orduspora tesisler kazandırdı medyada valiye çatarak ona buna çatarak tesisler kazandırdı biz hala küçük olsun bizim olsun mantığı ile gidelim.
HAYATIN KIYISINDA MARATON ORTASINDA !!!
Reply
12-11-2014, 18:28,
#3
RE: BUGÜN, EK SAHANIN YIKILIŞININ 20.YILI
Giresun'dan futbolcu çıkmıyorsa, Giresunspor sıkıntı çekiyorsa bütün bunların temeli 20 yıl önce atıldı.
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply
13-11-2014, 10:21,
#4
RE: BUGÜN, EK SAHANIN YIKILIŞININ 20.YILI
ergun özdemirin kulaklarını çınlatıyorum...havuz kıçınıza girsin...Giresunda futbol denilince ek saha gelirdi...yazıklar olsun...
Derelili çotanak
Reply
14-11-2014, 22:22,
#5
RE: BUGÜN, EK SAHANIN YIKILIŞININ 20.YILI
Bu konuda bence en vahim hata o sahanın alternatifi olarak ne idüğü belirsiz, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerin belirlenmesi olmuştur. O kadar abuk subuk bir mevkii ki insanı futboldan soğutur.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)