2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
genoa28 Offline
Posting Freak

Threads: 1
RE: 2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
Ben Perez meselesinde de Traore meselesinde de aynı noktadayım, oyuncu bulmak çok kolay ama bizimkiler beceremez, sene başından bu yana takım kuramayan adamlar bu dakkadan sonra bu iki adamın yerini zor doldurur.

Traore savunma yönünden iyi işler yaptı ama savunmadan çıkarken her maç yaptığı hatalar vs ortada, bir tık üstünü alabileceksek ben satarım çok önemli değil bence.

İki maç kazandık diye transferi rölantiye almışız, muhtemelen yine son günlerde yine ucuz ne varsa alacak bizimkiler, eskiden bu forumda bile dedikodu çıkardı şimdi burda bile çıt yok, yerel basın zaten oturduğu yerden götünden sallayan adamlarla dolu, twitter'da ulusal ya da ulusları basına birşey düşerse anca haber alabiliyoruz.
22-08-2022, 18:24
Pangal Offline
Senior Member

Threads: 0
RE: 2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
(22-08-2022, 11:58)kerasus Wrote: @pangal:

Aslında aynı fikirde olduğumuzu düşünüyorum. Yani Traore'nin yok ben gidicem de gidicem diye sorun yaratacak biri olmadığı konusunda mesela. (Dolayısıyla oyuncu istedi demek işin bahanesi oluyor). Yeri dolmadan böyle kilit bir oyuncuyu yollamanın yanlış olduğu konusunda da, fiyatın değerinin çok altında kaldığı konusunda da aynı fikirdeyiz. Ama ayrıldığımız konu sizde yönetime olan güven mi desem sempatiniz mi daha ağır basıyor ve belli varsayımlar üzerinden bir savunma mekanizması oluşturuyorsunuz. Oysa varsayım üzerinden gitmek hiçbir bilgimizin olmadığı durumlarda olabilir. Örneğin oyunculara ödeme konusunda sıkıntı yaşandığı şeklinde elimizde net bilgi var, ki önceki mesajında sen bile bu bilgiyi kullanmıştın. Şimdi ise aynı konu üzerinden varsayım yürütüyorsun duruma göre. Ayrıca Partizan'ın neden şimdi ödeme yaptığı konusunda birçok sebep(varsayım) buluyorsun ama nedense oyuncuya ihtiyacı olmasını tamamen es geçiyorsun, çok ilginç bir durum valla. Senden beklenmeyecek kadar da bence mantık dışı yorumlar. Oysa ki ilk cümlede belirttiğim gibi aynı fikirde olduğumuzu düşünüyorum konunun özünde. Öyleyse hata yaptığında birlikte eleştirelim, doğru yaptığında ise birlikte alkışlayalım. Olması gereken bu değil mi sence de?
Benzer görüşlerimiz olduğu aşikar zaten. Ama gazeteci başkana sormuş traore gidiyor mu diye o da ben sıcak bakmadım gitmesine ama paşa maçından önce gitmek istediğini söyledi bana demiş. Ha başkan bu paraya seni vermem sözleşmen bitene kadar bizimlesin dese bence sorun yapmaz traore ama o zaman ocakta imza atsa gitse bu sefer adamı bedava kaptırmış olacağız. Yönetime güven felan duymuyorum ama empati yapıyorum. Bugün siz başkan olun ne yapardınız? Hocaya sorardınız doğal olarak. Hakan hoca hazır oyuncusunu kaybetmek istemez o zaman sözleşme uzatmak gerekir ki adam boşa çıkmasın 4 ay sonra. Eğer eş şek değillerse bu yolu denemişlerdir zaten. Oradan da sonuç çıkmadıysa hocaya bu adam gidecek yerini doldurabilir miyiz diye sorarsın. Yok derse uçuk bi teklif gelmediği sürece kadroda tutarsın. Yeri dolar derse iyi bir pazarlık yapıp olabilecek en iyi teklifi almaya çalışırsın. Ben böyle düşünüyorum en azından. Burada ki mesele bence sadece bahsi geçen ücrette. O rakam tatmin edici değil ama her transfer bahsi geçtiğinde ucuza adam alacağız pazarlık yapıyoruz vs diyen başkan satarkende bunu yapmıştır diye ümit ediyorum.
Partizanın oyuncuya ihtiyacı olduğu konusuna değinme gereği var mı ki? Hangi takım ihtiyacı olmayan oyuncuya teklif yapar? Ben maddi gerekçelere odaklandım, tabi ki oyuncunun performansı dolayısıyla kadrolarına katmak istiyorlar.
Tabi ki olması gereken bu. Biz taraftarız kimsenin şakşakçısı değiliz. Bu konu özelinde hata/yanlış adı her neyse bence oyuncunun bu sezona sözleşme uzatmadan girmesi konusu. Bu yoruma itirazım yok. Ama o aşama geçtikten sonra o paraya satılmaz vs kısmına katılmıyorum sadece.
Daha öncede böyle fikir beyan eden olmuştu yönetim yandaşıymışım gibi :d Belki düşüncelerimi o tarafa yakın görüyorsunuz ondan dolayı böyle söylüyorsunuz ama gerçekten ne kimseyi tanırım ne bir hukukum vardır. Aksine özellikle mali konularda baya detaylı notlar alıyorum. Vakti geldiğinde fırsatım olursa soracağım kendilerine. Özellikle takımdan ayrılan ve sözleşme feshi yapan oyuncuların borçları geldiğinde olacaklar konusunda.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
22-08-2022, 20:13
genc28 Offline
genççotanaklar

Threads: 57
Traore gittiyse neden hala resmi bir aciklma yok ?
Genç Çotanaklar

22-08-2022, 20:24
cotanak88 Offline
Posting Freak

Threads: 34
(22-08-2022, 20:24)genc28 Wrote: Traore gittiyse neden hala resmi bir aciklma yok ?
Bizde gidenin niye gittiği kaça gittiği sorulmaz lütfen basın toplantısında gazetecinin biri sorarsa öğreniriz  Big Grin

Onu geçtim gelenin kaç yıllık olduğu kiralıkmı, bonservisi elindemi geldiğinin açıklanmadığı bir sezon yaşıyoruz
(This post was last modified: 22-08-2022, 22:38 by cotanak88.)
22-08-2022, 22:26
kty28 Offline
Senior Member

Dünkü Fener-Adana maçını izledim de bu Lemos bizim Alexis Pérez'den hiç de iyi bir oyuncu değil üstelik İspanyolca da biliyor.:-D
Madem satış yapacağız, Fenerbahçe'ye Alexis Pérez'i pazarlasak ya...
23-08-2022, 10:46
kerasus Offline
Posting Freak

Threads: 5
(22-08-2022, 20:13)Pangal Wrote: Benzer görüşlerimiz olduğu aşikar zaten. Ama gazeteci başkana sormuş traore gidiyor mu diye o da ben sıcak bakmadım gitmesine ama paşa maçından önce gitmek istediğini söyledi bana demiş. Ha başkan bu paraya seni vermem sözleşmen bitene kadar bizimlesin dese bence sorun yapmaz traore ama o zaman ocakta imza atsa gitse bu sefer adamı bedava kaptırmış olacağız. Yönetime güven felan duymuyorum ama empati yapıyorum. Bugün siz başkan olun ne yapardınız? Hocaya sorardınız doğal olarak. Hakan hoca hazır oyuncusunu kaybetmek istemez o zaman sözleşme uzatmak gerekir ki adam boşa çıkmasın 4 ay sonra. Eğer eş şek değillerse bu yolu denemişlerdir zaten. Oradan da sonuç çıkmadıysa hocaya bu adam gidecek yerini doldurabilir miyiz diye sorarsın. Yok derse uçuk bi teklif gelmediği sürece kadroda tutarsın. Yeri dolar derse iyi bir pazarlık yapıp olabilecek en iyi teklifi almaya çalışırsın. Ben böyle düşünüyorum en azından. Burada ki mesele bence sadece bahsi geçen ücrette. O rakam tatmin edici değil ama her transfer bahsi geçtiğinde ucuza adam alacağız pazarlık yapıyoruz vs diyen başkan satarkende bunu yapmıştır diye ümit ediyorum.
Partizanın oyuncuya ihtiyacı olduğu konusuna değinme gereği var mı ki? Hangi takım ihtiyacı olmayan oyuncuya teklif yapar? Ben maddi gerekçelere odaklandım, tabi ki oyuncunun performansı dolayısıyla kadrolarına katmak istiyorlar.
Tabi ki olması gereken bu. Biz taraftarız kimsenin şakşakçısı değiliz. Bu konu özelinde hata/yanlış adı her neyse bence oyuncunun bu sezona sözleşme uzatmadan girmesi konusu. Bu yoruma itirazım yok. Ama o aşama geçtikten sonra o paraya satılmaz vs kısmına katılmıyorum sadece.
Daha öncede böyle fikir beyan eden olmuştu yönetim yandaşıymışım gibi :d Belki düşüncelerimi o tarafa yakın görüyorsunuz ondan dolayı böyle söylüyorsunuz ama gerçekten ne kimseyi tanırım ne bir hukukum vardır. Aksine özellikle mali konularda baya detaylı notlar alıyorum. Vakti geldiğinde fırsatım olursa soracağım kendilerine. Özellikle takımdan ayrılan ve sözleşme feshi yapan oyuncuların borçları geldiğinde olacaklar konusunda.

Başkanın herhangi bir konuda dürüst ve samimi bir açıklamasına denk gelmedim henüz. Hele ki bir soruya tek cümle ile cevap verebilmeyi başarmışsa kesin olarak yalandır. Çünkü en net sorularda bile net cevap vermeyi bilmez. İsmini sorsan Canili'den girer klübün hala denetim altında olduğuyla devam edip kimsenin Giresunspordan büyük olmadığıyla bitirdiği 15 dakikalık cümle kurar. O 15 dakika içerisinde 1-2 yerde Hakan kelimesi geçer ama sonuç olarak sen hala ismini öğrenememişsindir. Dolayısıyla yok efendim Traore kendisi gitmek istediğini söylemişte kabul etmek zorunda kalmış vs diye anlaşılır cevap vermesi hayatın doğal akışına aykırı  Smile İşin mübalağası bir yana, daha önce de dediğim gibi, Traore kendi istemişti demek çok basit bir bahane cümlesi. Ha adam daha iyi bir teklife evet demesi normalken, sen adama "bu paraya seni vermem sözleşmen bitene kadar bizimlesin" dersen bu emrivaki gibi olur, O da zorla durup ilk fırsatta yani Ocakta vın. Ama klübün durumunu, ona ihtiyaç olduğunu ama çokta istiyorsa zaman tanımasını yerini doldurduğu an transferine kolaylık sağlayacağını belirtirsen karşında anlayış gösterecek kadar takımı benimsemiş bir oyuncu var. Hatta bir çok futbolcu, klübünde kalmayacağı halde sırf giderken para kazandırmış olmak için sözleşme uzatır. Bunun çok fazla örneği vardır ama bizde bu imkansız malesef. Adam akıllı güzel ayrılan futbolcu sayısı çok nadir. İşte klüp yönetiminin önemi. Klüp yönetmek sadece, "herkes bu klübe yardım etsin, siyasiler zenginler herkes elinden gelen desteği versin bende o yardımları canım istediği gibi harcayayım" şeklinde ağlamaktan çok fazlasıdır. 

Bu arada parnın yarısı ADS gittiği söylentisi var ve bizim şeffaf yönetim Giresunspor kamuoyunu bilgilendirmeye tenezzül etmiyor. Eğer gerçeklik payı varsa 350 bin bile kalmayacaksa ne diye sattık? Bu fiyata Traore kalitesinde ve hazır futbolcu bulma ihtimali 0. Bakın düşük ihtimal falan değil tamamen sıfır ihtimal. Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz sözünü muhteşem şekilde uyguluyor başkan. Sen misin 3 hafta da 6 puan yapan Hakan Hocam. Elindeki tüm kozları alayımda gör gününü. Lige 3 te 0 ile başlasaydık hepimiz biliyoruz ki bu transfer olmayacaktı. Kazara Kayseriyi de yenersek Sergio ile Perezi kampanya yapar artık. Ligde kalmak için biz 40 puan barajı falan diyoruz ama başkan 6 puanı yeterli gördü heralde, ligde kalmayı garantilediğini düşünüyor. 

Partizan nasıl ki ihtiyacı olan oyuncu için 4 ay sonra bedava alma şansı olmasına rağmen hemen parayı çıkarıp veriyorsa, bizde normal bir spor klübü olarak yemişim senin paranı benim ligde kalmak için bu oyuncuya ihtiyacım var demeliydik. Bu transferin yerini dolduramayıp küme düşersek o bize kalan 350 binin minimum 150-200 katı kaybımız olacak. Ve böyle bir kayıp ihtimali varken, bedava gidecekti bari 350 bin kısa günün karı demek çılgınlık.
23-08-2022, 13:54
genc28 Offline
genççotanaklar

Threads: 57
Hakan Keleş bugün istifa etse 2 -3 haftaya kadar en 2-3 klüp teklifte bulunur kendisine.Neden etmiyor acaba ?
Genç Çotanaklar

23-08-2022, 14:30
Mandaklı Offline
Senior Member

Transferde ve kadro yapılandırılmasında olaya okeye 4. arar gibi yaklaşırsan, tabii ki böyle saçmalıklar yaparsın. Yani bu arkadaşlara göre, ayrılanın yerine kalitesi ne olursa olsun, o mevkide oynayan ve lisansı olan birisini transfer ettin mi (okeye 4. den kastım budur) sorunlar çözülecektir.
Adamlara bakın! Sanki Süper Lig'de değilde 2. veya 3. Lig'de oynar gibi kalite kavramını bir kenara koyarak Zeki'nin yerine Talha, Traore'nin yerine Robert Mejia, Diarra'nın yerine Kadir Seven'i koyup bu sezon daha iyi bir takım kurduk diye sağda solda övünüyorlar. Futboldan anlamayan bazı TV futbol yorumcuları ise bu sözleri gözümüzün içerisine baka baka ulusal kanallarda dile getiriyorlar. Ben böyle bir vizyonsuzluk görmedim.
Geçen sezon ve bu sezonun ideal ilk 11'lerini aşağıda vereceğim. Allahaşkına bu kadroların birbirleriyle kıyaslanır tarafları var mıdır?

OKAN KOCUK- ZEKİ, DIARRA, PEREZ, AZİZ BEHICH- TRAORE, FLAVIO- CHIQUINHO- DIABATE, UMUT NAYIR, SERGIO

ONURCAN- HAYRULLAH, RAMON, PEREZ, ALPER- MEJIA, MURAT CEM- SAVICEVIC- SERGIO, BAJIC, BORJA SAINZ

İddia ediyorum! Bu takım bu kadro ile devam ederse, ilerleyen haftalarda kovaya döner ve averaj takımı olur.
23-08-2022, 15:11
d3sperandum Offline
Member

Dal kıpırdamıyor arkadaş. Dalı geçtim yaprak bile kıpırdamıyor.
---ÇEPNİ BOYU ÇOTANAKLAR---
(This post was last modified: 23-08-2022, 16:37 by d3sperandum.)
23-08-2022, 16:25
kral1234 Offline
Posting Freak

Threads: 1
Traorenin yerine Berkan kutlu gelecek diye bir duyum aldım.
23-08-2022, 17:54

Forum Jump:

Users browsing this thread: 19 Guest(s)