2025 - 2026 SEZONU
kerasus Offline
Posting Freak

Threads: 5
RE: 2025 - 2026 SEZONU
mvsr Wrote:Ama isyan etmiyorum.Şehrin abisi böyle layık gördü.

İşte olay bundan ibaret malesef. Son 4 sezonun net özeti.
03-12-2025, 12:55
Reply
ArmanınPeşinde Offline
Posting Freak

Threads: 14
"Başhekim" ziyarete gitmiş başkan. Başhekim'e gidecek haldeyiz yani.
04-12-2025, 20:21
Reply
Shabry28 Offline
Senior Member

Threads: 3
İlk yarı bitmesine üç maç kaldı, netice itibari ile hiç bir yakın rakibinden puan alamadı. Dolayısı ile giresunsporun tarih sahnesinden silinmesine sadece 5 ay var. Tadını çıkarın.
GİRESUNLUYUZ ÖLSEKTE EĞİLMEZ BAŞIMIZ, VASİYETİMİZ OLSUN YEŞİL BEYAZ MEZAR TAŞIMIZ
07-12-2025, 20:10
Website Reply
123456 Online
Posting Freak

Threads: 7
Shabry28 Wrote:İlk yarı bitmesine üç maç kaldı, netice itibari ile hiç bir yakın rakibinden puan alamadı. Dolayısı ile giresunsporun tarih sahnesinden silinmesine sadece 5 ay var. Tadını çıkarın.

Evet böylece 1967 yılından bu yana profesyonel liglerde boy göstermiş Giresunspor kapanma sürecine girmiş olacak. Bizim kuşağa hem zirveyi hem dibi yaşatmış bir şekilde.
08-12-2025, 16:21
Reply
ArmanınPeşinde Offline
Posting Freak

Threads: 14
Faruk Can Genç tutuklanmış.
09-12-2025, 02:52
Reply
kerasus Offline
Posting Freak

ArmanınPeşinde Wrote:Faruk Can Genç tutuklanmış.

Tam da bunu yazmaya gelmiştim. Çok şükür hayatta bazen çok güzel şeyler de olmuyor değil.
09-12-2025, 21:19
Reply
mvsr Offline
Posting Freak

Threads: 81
123456 Wrote:
Shabry28 Wrote:İlk yarı bitmesine üç maç kaldı, netice itibari ile hiç bir yakın rakibinden puan alamadı. Dolayısı ile giresunsporun tarih sahnesinden silinmesine sadece 5 ay var. Tadını çıkarın.

Evet böylece 1967 yılından bu yana profesyonel liglerde boy göstermiş Giresunspor kapanma sürecine girmiş olacak. Bizim kuşağa hem zirveyi hem dibi yaşatmış bir şekilde.

Teee 1.Ligdeyken yazmıştık tutunmamız çok zor.Nice takımlar bizden çok daha iyi alt yapılar ile kalamadılar diye.Nice takımlar gördü bu amatör ligi.Bu yollardan geçti.Bizim içinde süre daraldı artık.2026 yılının yeni sezonunda bir başka sayfada olacağız.Yönetim hala devre arası tahtayı açacağız diyor, umut pompalamaya çalışıyor ama lafı güzaf.

Bu ülkede çoğu takımın yapısı bu şekilde ve ne yazıkki bizimkide böyle.Asalak yaşayan bir kulübüz.O verecek bu verecek falancı elini cebine atacak birşeyler olacak, hiç kulübe başkanlık yapıpta kulübü ileri götüreyim diyen olmadı.Birde şu İstanbul büyüklerinde Giresun'lu olupta kendi ilinin takımını yokmuş gibi görenler var, destek olmuyorlar ya, ne diyeyim.Birde şehrimizin abisi var.O ayrı bir dava.Değişik bir iliz vesselam.Amatörü görmek veya yok olmayı duyunca, üzülüyor muyum ? Evet üzülüyorum ancak dövünmüyorum.Buradaki insanların elinden en fazla ne gelebilir ? 

Giresun ilinde Giresunspor'dan başka neyi var ? Onada sahip çıkamıyorsak ölelim biz.
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
(This post was last modified: 11-12-2025, 15:02 by mvsr.)
11-12-2025, 15:01
Reply
123456 Online
Posting Freak

Threads: 7
mvsr Wrote:
123456 Wrote:

Teee 1.Ligdeyken yazmıştık tutunmamız çok zor.Nice takımlar bizden çok daha iyi alt yapılar ile kalamadılar diye.Nice takımlar gördü bu amatör ligi.Bu yollardan geçti.Bizim içinde süre daraldı artık.2026 yılının yeni sezonunda bir başka sayfada olacağız.Yönetim hala devre arası tahtayı açacağız diyor, umut pompalamaya çalışıyor ama lafı güzaf.

Bu ülkede çoğu takımın yapısı bu şekilde ve ne yazıkki bizimkide böyle.Asalak yaşayan bir kulübüz.O verecek bu verecek falancı elini cebine atacak birşeyler olacak, hiç kulübe başkanlık yapıpta kulübü ileri götüreyim diyen olmadı.Birde şu İstanbul büyüklerinde Giresun'lu olupta kendi ilinin takımını yokmuş gibi görenler var, destek olmuyorlar ya, ne diyeyim.Birde şehrimizin abisi var.O ayrı bir dava.Değişik bir iliz vesselam.Amatörü görmek veya yok olmayı duyunca, üzülüyor muyum ? Evet üzülüyorum ancak dövünmüyorum.Buradaki insanların elinden en fazla ne gelebilir ? 

Giresun ilinde Giresunspor'dan başka neyi var ? Onada sahip çıkamıyorsak ölelim biz.

Şehir dengelerini iyi kuranlar bir şekilde tutundu. Samsun istisna, orayı başkan çekip çevirdi. Kocaeli yeni takım yoluna girmisken, şehir girmedi o yola. Bir şekilde tutundular. Şehir desteği de gelince ekonomik olarak, durumu topladılar. Hakeza Elazığ, şehir dengelerini iyi kurdu ve destek aldı. Tam toplamadi ama ölmedi de. Bursa yine aynı şekilde. Bütün siyasal görüşlerden bağımsız kulüp başkanı ne bakanlık yapmış adamla ne de belediye ile zıtlaşmayacak bizim gibi kulüplerde. Ha Yüksel Yıldırım gibi paran olur, o zaman denge gözetmene gerek kalmaz. Bizlerde ise o iş öyle değil. 

Başkanlık yapıp kulübü ileri götüren başkan ben bir Mehmet Sepili gördüm. Adam kendi başkanlığından vazgeçti, Danimarka ekibi geldi, o da Onursal görevle yoluna devam ediyor. Onun dışında Anadolu'da kulüp başkanlığı siyaset öncesi durak veya vurgun yeri. Genellikle her ikisi birlikte.
12-12-2025, 13:13
Reply
kerasus Offline
Posting Freak

Valla ben bu süper ligi kaldıramamak muhabbetine çok karşıyım. Öncelikle şu konuda sanırım hepimiz mutabık olmalıyız, bu takımı güzel soyduları konusu. Buna itiraz eden olmaz sanırım. Kısacası biz ligden hiçte olağan şekilde düşmedik. 2. sene başkan bizzat düşürme hedefiyle çıktı yola, hele sezonu tamamlayamayıp yönetim değişince eski başkanın adamı olan hocası tamamen sabote etti takımı. Yeni yönetim desen takımla uzaktan yakından bir bağı yok, sadece alacaklarını kurtarmak için yada giderayak biraz da ben yiyeyim diye gelmiş. Bu şartlarda dahi 1 puanla ucu ucuna düştük. Bunu başarı olarak anlatmıyorum, aksine ligin nekadar b.ktan olduğuna örnek veriyorum. Ha ligde kalabilmek için en 50 milyon harcaman gerekiyordur ve harcamışsındır her takım gibi. Ama sen küçük şehir olduğun için aslında maksimum harcaman gereken tutar 35, bilemedin 40 milyondur. Risk alıp bütçemizi aştığımız halde düşmüşüzdür. Bu borcun üzererine alt ligden de hemen çıkalım yoksa toparlayamayız diyerek bi 30 daha harcamış ama tutunamamışsındır. Hah işte o zaman dersin ki bu takım süper ligi kaldıramadı. Örneğin Mersin bu şekilde düştü zamanında. 

Oysa biz ilk senemizde takımın öne çıkanlarına bakalım, potansiyelini kariyerine yansıtamamış Umut, komşuda forma şansı bulamayan flavio ve disiplinsiz diabate, bir önceki sene alt ligde bile banko 11 yapamayan traore, alt ligden gelen topçumuz Sergio vs vs. Hangisine  bütçemizi sarsacak şekilde yüksek bonservis verdik? Yada düşen takımlardan daha mı pahalı bir kadro? Hiçbiri. Hatta alt ligdeki Eyüp Samsun vs bazı takımlar bile bizden daha çok para harcadı. (Tamam onlar maddi olarak zengin ama burada konu süper lig takımının alt lig ayarında para haramış olması). 

Hele hele 2. senemizde tamamen batırdık kadro olarak. Bu saydığım oyuncuların çoğu yok. Özellikle elde takımı fazlasıyla sahiplenmiş Zeki'yi alt lige yollayıp, alt ligdeki takımdan 2 yedek oyuncusunu süper lige transfer ediyorsun. Formda forvetin Umut kalmak istediği halde satıyorsun. Adeta sene sonunda "ben çıkardım ben düşürdüm" demek için kurulmuş bir kadro. Biz hiçbr zaman süper lig ayarında bir kadro oluşturmadığımız için süper ligi kaldıramadık demek havada kalıyor bence. Üstelik 1.lig ayarında bütçeli kadro kurduğu halde ligde kalmayı başaran bir takım için söylenecek en son cümledir. 2. senemizde dediğim gibi resmen düşmek için oluşturulmuş bir takım olmasına rağmen okadar çok dönüm noktası oldu ki şurda şöyle yapsak kalırdık diyebileceğimiz. Bütün senaryolar aleryhimize işlediği halde son haftaya kadar tutunmak mucize. 

Maddiyata ve ligimizin kalitesizliğine örnek vereyim; 
geçenlerde Fenerbahçenin yendiği Norveç temsilcisinin ilk 11 değeri 1,950 m. Türkiye'de ise 1ligde düşme hattındaki Ümraniye'nin ilk 11 değeri 3,450 m. Yani ortalama bir 1.lig takımı bile Avrupa'da ki takımdan kat lat fazla bütçeli. Oysa o takım 1,950 m bütöe ile maç öncesi 157 m. bütçeli Fenerbahçe ile aynı puanı toplamış Avrupa liginde. Kısacası bizim ülkemizde b.k gibi para saçılır ama bunun karşılığı bir futbol yoktur. Bu nedenle üst liglerde mücadele etmek için çok büyük paralar gerekmiyor. 

Bizim düşüşümüz tamamen tercihtir. Birileri öyle istiyor. Zira artık bu derece destek bulamamayı da başka türlü açıklayamıyorum. Sporu çok seven ve kendi firmasına ait takım dahi kuran Yücel'lerin bu kadar ısrarla sırt dönmesi bana normal gelmiyor. Basketbolun 2 numaralı Avrupa kupasının en iyi takımlarından birisine sahip ama şampiyon olamıyor. Neden? Çünkü bir yerden sonra gitmiyor taraftarsız camiasız. O harcadıklarının yarısı ile Giresuna isim sponsoru olsa takım şampiyon olup eurolige katılır ve parayla yapamayacağı reklamı yapmış olurdu. Bakın yarısı kadar para harcayarak çok daha büyük reklamdan bahsediyorum. Böylesine önemli bir iş adamının bunu düşünememesi ihtimal dahilinde değil bence. Keza Tirebolu 41 çayının bize değilde bizimle aynı ligde Ümraniye'ye para harcaması komedidir.Smile  Çok fazla örnek var bu şekilde. şehrinin takımına destek olmaktan bahsetmiyorum bakın, ticari olarak reklam sponsorluk anlaşmalarından bahsediyorum. Belli ki birileri istemiyor bu takıma destek olunmasını. Mahalle takımı bile olsa 10m euro gibi bir borç süper lig ayarı takım için çerez parasıdır. Bu bütçeyi kaldıramamak diye bişey söylenemez.
14-12-2025, 21:34
Reply
semiko Offline
Posting Freak

Threads: 0
123456 Wrote:
mvsr Wrote:
123456 Wrote:

Şehir dengelerini iyi kuranlar bir şekilde tutundu. Samsun istisna, orayı başkan çekip çevirdi. Kocaeli yeni takım yoluna girmisken, şehir girmedi o yola. Bir şekilde tutundular. Şehir desteği de gelince ekonomik olarak, durumu topladılar. Hakeza Elazığ, şehir dengelerini iyi kurdu ve destek aldı. Tam toplamadi ama ölmedi de. Bursa yine aynı şekilde. Bütün siyasal görüşlerden bağımsız kulüp başkanı ne bakanlık yapmış adamla ne de belediye ile zıtlaşmayacak bizim gibi kulüplerde. Ha Yüksel Yıldırım gibi paran olur, o zaman denge gözetmene gerek kalmaz. Bizlerde ise o iş öyle değil. 

Başkanlık yapıp kulübü ileri götüren başkan ben bir Mehmet Sepili gördüm. Adam kendi başkanlığından vazgeçti, Danimarka ekibi geldi, o da Onursal görevle yoluna devam ediyor. Onun dışında Anadolu'da kulüp başkanlığı siyaset öncesi durak veya vurgun yeri. Genellikle her ikisi birlikte.

hocam samsunun sahibi var. hiç unutmam samsun altlardayken sataram bak bu köyü demişti yıldırım . sepilde sahiplik vardı . 
futbolda dernek statüsü tamamiyle saçma . giden giderken güzel götürüyor e gelen ne yapsın. 

şehir falan filan hikaye. 
bu ülkede tek bir şehir vardır takımına sahip çıkan o da kocaeli .
bölgesel amatör de bizim evin önündeki stada adamlar deplasman yaptı "Lüften argo kelimeler kullanmayınız". 
bursa bence sonra gelir. 
şu kapital düzende insanlar verdiklerini almak ister. 
bak hdi sigorta bize sürekli sponsor oluyordu . 
neden müdür giresunluydu. madem spora destek olunacak sponsor olunacak giresuna olayım dedi. sonra madgeburgere geçti ordan bile sponsor oldu . 
niye dediğim gibi madem sponsor olunacak giresuna olayım .
yani sponsorluk zaten reklamdır. sen benim reklamımı yapamaycaksan neden sponsor olayım. 
kimse melek yatırımcı değil. kaldı ki melek yatırımcı bile bişeyler alıyor. .
bize para gelsin gökten gelsin öyle bişey yok . 
ben bu başkanın bişeyler yapmaya çalıştığını düşünüyorum . hani dediler ya baş hekime kadar düştük mü diye. 
abi örgütlenmek böyle olur. temelden başlar . bizim en temelden örgütlenmemiz lazım. bir organizasyon şeması kurulmalı ve destek olunmalı. insanlar güvenemiyor işte. 
bu da yarı devlet eliyle olur. 
kayyum vari bişey oluşturulur sonrasında herşey yapılandırılır. yoksa hava gazı .
neyse gideyim store den ürün stoklayayım sonrasında bulamayız falan .
15-12-2025, 11:11
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)