(19-02-2022, 20:12)Çotanax Wrote: Küçük şehiriz demem bazılarının zoruna gitmiş. Trabzonun artıklarını süpüren bir takım olduk. Trabzonlular gelip bize karşı neden istekli oynuyorsunuz diye laf yapacak cesareti bulabiliyor sonra. Bugün u19 takımımız bakıyorsunuz sonuncu. Neden acaba??? İyi potansiyelli oyuncuların ortaya çıkabileceği yeterli alt yapı ve maddi kaynaklarımız var mı. Hasbelkader bu topraklardan iyi oyuncu çıksa gidip Trabzon kulübünde oynamayı tercih ediyor becerebilirse.
Hadi para yok tamam ama bunu kompanse edecek futbol aklı da yok. Daha stadı dolduramıyoruz. 44 yıl sonra süper lige çıkmış takımın stadı böyle mi olur. ( bir kaç maçı ayrı koymak lazım)
Daha anlatılır da işte atalarımız güzel demiş. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az... Hele bazı andavallara kıyamet kopsa bile az...
bak küçük kardeşcağızım, üslubuna yazım şekline bakılırsa ortaokul yaşlarında gibisin. (Ha yok yanılıyorsam, yazdıklarını gözden geçir üslubunu vs kendini bir sorgula neden böyle izlenim yaratmışım diye).. Neyse, muhtemelen sen 2-3 sene öncesine kadar ancak hatırlarsın ama ben sana çok daha öncesinden bahsedicem biraz. Mesela Eren Tozlu ağaç koğundan çıkmadı desem inanır mısın? Vallahi billahi öyle bak inan bana. Bu klübün alt yapısından çıktı. Hatta sadece kendisi değil aynı sene Ali Zorlu'da çıktı. Samsun'da falan da oynadı. Onlar da şansa bala döte çıkmadılar hemde. O sene U bilmemkaç ligi yoktu türkiye geneli Deplasmanlı Süper Gençler Ligi (DSGL) vardı mesela. Yani sadece A takımı süperligde olan takımların genç takımlarıyla oynamıyorsun, tüm türkiye genelinde bir lig. Ve biz Giresunspor o ligde şampiyon oldu. Çeyrek Final ve Finali stadda seyretmiştim hemde. Çok taş gibi takımdı. Ama şansızlık o sene yönetim de Peker olması idi. Gençlerden bir rant elde edemeyecdeği için hepsini harcadı. Eren'i bile tam verim alacağı zamanlarda hep 3.lige Pazarspora falan kiraladık. Harcamak için herşeyi yaptık ama o yeteneğiyle kendini harcatmadı. 2.lige düştüğümüz sene bir maçta zorunluluktan oynatmak zorunda kalmıştık, sonra bir daha bırakmadı formayı. Sonrasını az çok duymuşundur abilerinden amcalarından. Kısacası evet Giresunspor alt yapıp tesisleri öyle ahım şahım sayılmaz tabi ama senin gömdüğün kadarda değil. Eren ve Ali öncesinde Emre Karaman vardı bir dönem Trabzon ve birçok süper lig takımının deli gibi istediği. Yine aynı dönemden Fırat Sezer vardı vs vs. Başka örnek ister misin? En azından Türkiye de en kötü alt yapı tesisi bizim demek yanlış olur. Alt yapı takımı averaj takımı ise o toz konduramadığın Hakan başkanına bir sorman lazım. Tesisler eskiden muhteşemdi ama şimdi mi kötü? Sadece Eren değil, şuan kadromuzdaki Onurcan Piri'de ağaç koğundan çıkmadı. Hatta yakın tarihimizde bonservis ile satıp üzerinden para kazandığımız pek fazla oyuncu yoktur, Onurcan onlardan birisi. Peki Gökdeniz Karadeniz ismini duydun mu hiç? Trabzonspor alt yapısından çıktı diye bilinir ama Rubin Kazan'a transfer olurken Giresun amatör lig takımlarından Yeniyolspor çok ciddi bir yetiştirme bedeli kazandı. Bunu bilmiyorsundur. Çünkü o takımda keşfedilip Trabzona alındı. Çünkü istersen bu topraklarda da oyuncu yetişiyor. Çünkü senin sandığın gibi ezik bir şehir değiliz. Tabi öz baban gibi savunduğun Hakan başkanın eziklik hikayeleri anlattıkça çok fazla inanmışsın ama biraz gerçeklerle yüzleşmen lazım artık, hiçte öyle ezik bir şehir değiliz. Hakan baban gibi hiçbir vasfı olmayıp siyesetle gelip totosu kalkınca kendilerini o koltuğa getirenlerle bile ters düşen Hakan babacığın gibi vasıfsızları başkan yaptığımız için biraz ezik görülüyor olabiliriz ama hiçte öyle değiliz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Başkanın Şehrine sahip çık etiketi bana malesef hikayeden ibaret geliyor. Öncelikle first lady konumundaki hanımının sözleri hakkında açıklama yapmış yalanlamış mı? Ben duymadım. "Kusura bakmayın bizim hanım mikrofon görünce ağır saçmalamış ama söyledikleri olacak iş midir? Elbette ne yapıp edip bu takımı ligde tutmak için uğraşıyoruz" demiş midir? Ben duymadım. Öyleyse yağmur çamur kar kış kıyamet demeden, kendilerine hakaret bile eden yönetimi dikkate almadan bu takım için her şartta desteğini gösteren taraftar ile bu yönetim nasıl bir konuda birlik olacak? Biz çıkardık biz düşürürüz anlayışındaki yönetim ile ne yapıp edip takımı ligde tutalım diye uğraşan taraftarın ortak noktası nedir? Akılları sıra 2 hafta daha kazanacaklar tepkilerden.
Maça gelince.. Nöbetteydim ara ara bakabildim. Mesela Doukara'nın pozisyonunu tekrardan gördüm, inanılır gibi değil. Balde olsaydı o golü yazardı ve "e onu da atsın bi zahmet" diye yine beğenilmezdi. Maçın daha hemen başlarında ve iyi oynadığımız bölümde yazmıştım oysa... Bu takım göstermelik pres yapıp rakibe rahat top yapma fırsatı verirse kazanması mucizedir. Malesef kelimesi kelimesine çıktı bu maçta. Kayseri hiçte kasmadı kendini ama daha ilk yarıdan 2-0 ı buldu. Çünkü biz her an pozisyon verecek potansiyelde savunmaya, onlar ise bulduğunu atacak hücum oyuncularına sahip. Olay bukadar basit aslında. Oysa ligin ilk yarısındaki Giresunspor olsa değil forvet eksikliğini, hem doukara hem balde oynamasa yine bir şekilde içeri sokar dünkü Kayseriyi rahatlıkla yenerdik. İlk paragrafta sahip çıkma muhabbeti hikaye diye onun için diyorum, Biz oyun olarakta bıraktık ligi. Nerde Beşiktaş maçında 90. dk 3-0 öndeyken rakip yarı sahada basıp top kapıp 3 e 1 kontra yakalayan Giresunspor nerde dünki Giresunspor? Ligin ilk yarısında bitirici sorunumuz vardı. Bir golcümüz olsa şuan Alanyanın yerindeydik, Golcü olmasa bile o oyunla şuan enazından Gaziantep yada Sivasın yanında olabilirdik. 2. yarı net bir şekilde sabote edildi bu takım. Oyuncular bıraktı, hoca bıraktı, çünkü gördüler ki yönetim bıraktı en başta. İlk yarı bir golcüyle Avrupayı zorlarız derken şuanki takıma Messi gelse bir cacık yapamaz.