2024 Paris Yaz Olimpiyatları
05-08-2024, 09:34, (This post was last modified: 05-08-2024, 09:35 by mvsr.)
RE: 2024 Paris Yaz Olimpiyatları
Dün akşam Tunçelli 1500 metre yüzmede 5. oldu.Yarıştığı rakiplerinden 1. olan Amerikalı Dünya Rekoru'nu kırdı zaten.2. olanda rekor çizgisi içerisinde yarıştı.Ülkemiz için çok büyük ve güzel bir başarı Tunçelli'nin aldığı 5.lik.Tebrik ediyorum.Sporcumuzun daha 16 yaşında olduğunu da unutmamak lazım.

Olimpiyatlar sanki 4-5 ülke için düzenleniyormuş gibi.Çin, Japonya, Güney Kore ve Fransa.Her finalde bu ülkeler var.Benim gözümde en itici ülke ise Fransa.Tamamen devşirme sporcular ile başarı elde ediyorlar.Bir branşta madalya alan sporcularına bakıyorsun Cezayir asıllı çıkıyor.Çoğunluğuda siyahi sporcularının.
Devşirme sporcu bizde gönderdik.Sayıları bir elin parmağını geçmez.En bilindiği Elvan Abeylegesse.Şuanki olimpiyatlarda yarışan judocumuz Kayra Özdemir var.Fransız asıllı.Madalya bekliyorduk kendisinden hiç olmadık şekilde elendi.
Siyahileri bizde devşirelim sporcumuz diye gönderelim bu nedir yahu ?

Trans muhabbetleri ise tamamı ile rezalet.Eurovision şarkı yarışmasında başlayan bu normalleştirme olimpiyatlar ile devam ediyor.Olimpiyat açılışında başladılar yarışmalarda devam ediyorlar.Bir sonraki olimpiyatlarda artacağını bende düşünmekteyim.
Konunun diğer boyutu ise Beyza Sürmeneli bu rakibini daha önce yenmiş.Kendi ülkesinde veya dış basında neler yazılıyor ona bakmak lazım.

Bana göre olimpiyatlar ülkemiz açısından son derece sönük geçiyor.Madalya umudumuz Mete elendi.Rakibi 10 10 çakarken Mete 8 atabiliyor.Bu bir spor, yarışırsın ama ünvanı şampiyon olan birisinden insan daha iyi performans bekliyor.
Sporcu yetiştirme konusu çok derin.Bu olimpiyatlarda sporcularımız şakır şakır eleniyor.85 milyonluk ülkenin çok daha fazla ve yetenekli sporcular çıkarması, çıkarabilmesi gerektiği görüşündeyim.
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply

Messages In This Thread
2024 Paris Yaz Olimpiyatları - by mvsr - 02-08-2024, 15:42
RE: 2024 Paris Yaz Olimpiyatları - by mvsr - 05-08-2024, 09:34
RE: 2024 Paris Yaz Olimpiyatları - by mvsr - 06-08-2024, 15:28

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)