STSL 9.Hafta | Giresunspor - Beşiktaş | 08 Ekim 2022 C.tesi | 20:00
14-10-2022, 20:46, (This post was last modified: 14-10-2022, 20:47 by bulancak28.)
RE: STSL 9.Hafta | Giresunspor - Beşiktaş | 08 Ekim 2022 C.tesi | 20:00
(14-10-2022, 19:37)kerasus Wrote:
(14-10-2022, 14:34)bulancak28 Wrote: Valla Giresun'daki adamın Rize'den, Trabzon'dan, Konya'dan, Adana'dan daha cahil olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ha, o cahillikte adam maça gelmese de olur bana göre Smile
Bir de geçen sene Beşiktaş maçında da göreceğimiz üzere istediğimiz zaman kapalı gişe de yapabiliyoruz stadı. 22.000 kişinin de hadi 3-4 bini İstanbul taraftarıydı. Yine de büyük çoğunluk bizimkiler, passoyu çıkarıp gelebilmişler neticede. Sorunun "passolig çıkaramamak" olduğunu düşünmüyorum bu açıdan.

Ha bir de, sözüm 70-80'lik eski toprak dayılara değil. Daha genç olup da "Giresunsporluyum ama passo çıkarmayı bilmediğim için maça gidemiyorum" diyen kitleye.

Peki senin düşüncen nedir? 3. ligde bile Giresunspor maçları için heyecanlanan insanlar süper ligde aynı heyecanı duymuyorlar mı artık? I-ıh bence de bu ihtimal daha zayıf. Bu durumda tek ihtimal yine passolig kalıyor. 

Şöyle basit bir matematik yapalım. Giresun nüfusu kaç? merkez nüfus için 100 bin diyelim düz. gurbetçiler olsun ilçelerden gelenler olsun bi 250 binde öyle varsaysak, 350 bin. Bu sayı Giresunspor maçlarına gitmesine hiçbir engel olmayan kişi sayısı. Bu sayı artabilir de azaabilir de. Ancak şuanda bu sayı, yani Giresunspor maçlarına gidebilecek max sayı 57 bin. Yani Giresunspor passolig sayısı. Bu sayı çokta yukarıya çıkmaz artık. Süper lig görmüşüz, büyük takımları konuk etmişiz önemli maçlar oynamışız vs. Hiçbirinde passolig çıkarıp maça gelmeyi düşünmeyip bundan sonra Ankaragücü maçı için kart çıkarak kaç kişi vardır sence? Yani maçlarımıza gelebilecek potansiyel kişi sayısı 7 kat düşmüş. Buna maçlarda taraftar sayısını etkilemiyor diyemeyiz.

İyi de bu 350 binin kaç kişisi geliyordu ki eskiden maça? Yani 350 binlik bir potansiyelin kaçta kaçını görüyorduk stadda? Şu an eğer potansiyel 57 bin ise passolig öncesinde de hadi 150 bin olsun. Bu arada 57 bin potansiyel olarak Giresunspor passolu insan sayısını göstermişsin ama başka takım logolu passolarla da bizim tribüne giriş olabiliyor olması lazım eğer kural değişmediyse, bu durumda potansiyel 57 binin daha üstündedir, Giresun'daki passosu olan herkesin Giresunspor logolu olduğunu sanmıyorum.  

Şöyle düşünelim, eski Atatürk Stadı'nda şehrin göbeğinde 2008 - 2015 arasında passolig yokken takım ortalama kaç kişiye oynuyordu, 2015-2020 arası passolig varken kaç kişiyle oynadı mesela? Hani 2010'da mesela iddiasız bir Tavşanlı Linyit maçında stad full çekiyor muydu? Benim hatırladığım o stadın maratonu ve kapalısı passolig varken de yokken de iyi kötü dolu oluyordu, kale arkası da her maç bomboştu.

Bilmiyorum, benim aklım passolig çıktı o yüzden taraftar sayımız çok düşük düşüncesine yatmıyor. İmkanı olan, Giresun'u desteklemek isteyen insan bir şekilde yolunu bulup gider destekler. Bizimki gibi takımın taraftarı gazla çalışır. Takım iyiyse maça gelir. 2021'de süper lige yürürken covid yüzünden boş olmasaydı tribünler bence çoğu maçta fulle yakın görürdük yeni stadı. Şu anki takıma rakip diye ister Real Madrid'i getir, yine 10-12 bine oynarsın.

Son olarak, aktif bankın adamı değilim o yüzden passoligi savunmuyorum Smile Mantıklı olan isteyenin, TC kimliğiyle internetten bilet alıp gidebilmesi ve gişede telefonundan göstermesidir, isteyenin de staddaki gişelerden gidip elden almasıdır.
Reply

Messages In This Thread
RE: STSL 9.Hafta | Giresunspor - Beşiktaş | 08 Ekim 2022 C.tesi | 20:00 - by bulancak28 - 14-10-2022, 20:46

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)