(20-11-2021, 13:36)cotanak88 Wrote: Aslında bazen yönetime de kızamıyorum sezon başı duyumuma göre 2-3 üst düzey futbolcu Giresun'a gelip şehri, tesisleri beğenmeyip geri gitmişler euronun tavan yaptığı şu günlerde yurtdışı transfer inanın çok zor hale geldi, bazıları da parayı geçtim ailevi sebeplerden dolayı gelmek istemiyor haklılarda bir nevi kültür farkı, yaşam standartları çok farklı geliyor. O yüzden uyum sorununu halletmiş Türkiye'deki yabancılara yöneliyorlar, şu gelecek vaad eden oyuncu dediklerinden alsalar ellerinde patlama olasılığı yüksek ona yönelmiyolar zaten belli bir seviyeye gelmiş genç oyuncuya da bizim gücümüz yetmeyebilir o yüzden bu devre arasını gerçekten çok merak ediyorum umarım ya hero ya mero diyeceğiz belli ama umarım şans faktörü de yanımızda olur.
Dostum biz zaten her halükarda ya tutarsa transferi yapıcaz zaten, onda netiz artık. Ads gibi bastırıp parayı Balotelli yada herneyse yıldız oyuncu getirecek halimiz yok. Ama onu da ayarında yapmak lazım. Körü körüne değil. Menejerin getirdiği oyuncu ucuz ise tamam alıyoruz izlemeye veya denemeye bile gerek duymadan. yada büyük takımlar serbest bırakmış hemen alalım. Hatırlarsın belki, Fatih Kitapçı başkan da görev süresi boyunca hep ya tutarsa transferleri yaptı. ama hiçbir şekilde verim alamadığımız bomboş çöp oyuncu diyeceğimiz boşa para verdiğimiz yok gibidir.(gerçekten şuan aklıma gelmiyor). Ads ye 5 atıp şampiyon olarak 1.lige çıktığımız sene muhteşem kadro mühendisliği mesela. Hatta 1.ligdeki ilk senemiz yine muhteşem kadro mühendisliği denebilir. Emrah Kol vardı mesela, o adamı parayı bastırıp almadık, keşfettik ve bizden sonra yıldız oldu. o dönem alt yapıdan da çıkarıp uzun süre faydalandığımız oyuncular oldu emre karaman emrah kiraz ve fırat vs. Sorun ya tutarsa transferi yapmaktan ziyade, işin kolayına kaçmak.
Uyum sorunu konusunda katılmıyorum. Evet bir İstanbul değiliz belki, bu konuda dezavantajlı olduğumuz doğrudur. Ama koca bir transfer dönemi gol atacak futbolcu almamayı uyum sorunu ile açıklayamayız. üstelik brezilya da cennetten bir köşe sayılmaz yani, mesela brezilya liglerinden gelecek vaadeden birini bulabilsen değil uyum sorunu vs kapris yapması, Avrupaya açılabilmek için önemli bir basamak olarak görecek, koşa koşa gelecektir. Yahu Sivas ne topçular getiriyor, Giresunla kıyaslanabilir mi orada yaşamak? Yada Erzurum? Ayrıca buraya gelip çok mutlu olan hatta yerli oyunculardan daha çok sahiplenen yabancı oyuncularımız bile oldu. Al son örnek Nalepa işte. Giderken nekadar mutsuz olduğunu gördük. E madem uyum sorunu oluyor, öyleyse o sorunu aşmış ve şehirde mutlu olan oyuncunu da sebepsiz yere yollayamazsın. Zamanında Osman Çırak 3 brezilyalı getirtmişti. çok bariz menejer transferi belli. Ama 3 ü de tutmuştu valla. Boka'nın olduğu sene. Hatta İsael den sonraki sene bile faydalandık hatırladığım kadarıyla. Türkiyeden getirip bukadar verim aldığımız yabancı azdır. Ülke içinden transfer yapmamız uyum sorunundan falan değil yine işin kolayına kaçmaktan. Oyuncunun menejeri biliyor nasılsa türk takımlarının transfer politikasını. oyuncu iş yapıyorsa sivasa gidiyordur misal, çöp ise bize gelip pazarlıyordur. bizde ucuzsa tamam alıyoruz. hangi mevkide oynadığının bile önemi yok. bir mevkiyi çok fazla sayıda çöp transfer ile şişirip başka mevkiyi tamamen boş bıraktığımız çok oldu şimdiye kadar.
neyse maç zamanı heyecanda artıyor yine. geçen haftaki maç başlığıan yazmıştım. bizim için sezonluk maç değerinde. yenersek malatya daha zor bir seriye girecek ve Sumudica yı da yollamak zorunda kalabilir. hem kendimiz havaya girip hemde rakibi krize sokabiliriz. 6 puandan bile çok daha fazlası demek kazanmak.