Yeni Yönetim VE Yapılması Gerekenler
04-06-2012, 16:57,
RE: Yeni Yönetim VE Yapılması Gerekenler
öyle bir başkan olmalı ki;

*ilk başta borcu kapamak için çalışmalı. cebinden kapatıp da sonra benim şu kadar alacağım var diyecekse gelmesin bir zahmet.

*başkan cebinden parayı sadece ama sadece acil futbolcu alacakları için ödemeli. o da şöyle olur, futbolcu resti çeker, antrenmana çıkmaz veya takımda huzursuzluk çıkacak gibi olursa o zaman elini cebine atsın bir zahmet.

*bir de kime ne kadar verdiğini söylemesi gerek. 3 verip de 6 alacağım derse ben olurum başkan. çekerim bankadan 2 trilyon kredi, sene sonuna alırım klüpten 4trilyon (bu klüpten bana 10kuruş haram para verme yarabbim)

*bol bol sponsor bulmalı. mesela bir aralar deplasman masrafını x kişi karşılıyor diye duyurular yapılıyordu. o iş devam etmeli. klübün gıda ihtiyacını x market karşılamıştır diye resmi siteden ilan edilmeli ki karşılayan kurum da onore edilsin.

*tabi birilerinin reklamını yapmak için resmi sitenin de aktif olması lazım.

*bir arkadaş halı saha kiralansın demişti. gerçekten güzel bir fikir. mesela şehirdeki bütün halı sahalar bir ay için 10ar binden kiralansa (elektrik su mal sahibinin) o 1ayda millet halı sahaya teşvik edilse (ki eylül ayına denk gelmesi lazım, en çok maç yapılan zaman) saha başına 20bin kar yapılabilir. şehirde 10 halı saha olduğunu düşünsek 200bin, hadi olmadı 100bin kar yapılabilir.

*store açmayın "Lüften argo kelimeler kullanmayınız". store için en az 200binlik kaynak gerek tahminimce. onun yerine şehrin belli yerlerinde orjinal forma satışı yapılsın. gerekirse seyyar olsun. istanbulda da satılabilir. tam almancı ve gurbetçi sezonunda yapılırsa iyi bir gelir elde edilebilir.

*otopark geliri olması lazım. limandaki firma giresunspor ismini kullanıp rant sağlıyor, ya onun önüne geçilmeli yada belediyenin yol kenarındaki sistemi klübe devredilmeli. yahu arkadaş ben fatsada yaşıyorum. belediyenin bal ligindeki fatsa belediyespora tahsis ettiği bir sürü otopark var. hele bir tanesi var ki amatör bir stad büyüklüğünde ve içerisi hiç boş kalmıyor. ayrıca kermes ve sirk gibi etkinlikler de düzenleniyor. fatsa bel. bal ligindeki klübüne bu kıyağı geçiyorsa biz neden geçemeyelim?

*belediye su faturası bölümüne 1liralık pul koymalı. faturayı yatıran şahıs dışarıdan bakıldığında hali vakti yerinde bir adam gibiyse kasadaki abim & ablam 5tllik pulu yırtınsa da satmalı. (2 sene önceydi sanırım, adamın biri fatura yatırdı, bir baktı küçük küçük pullar, bunlar ne diye sordu, giresunspor yararına deyince adam verdi 10tl, 10tllik pul ver bana dedi. adamın dikkatini çekmese kimsenin umrunda değil pul satışı.) giresun kalesine girişte 25 kuruş 50 kuruş gibi sembolik paralar da toplanabilir. adaya sefer düzenleyen bir giresunspor feribotu yaz aylarında iş yapabilir. yahu 3 liralık duvar saatinin içine bir fotoğrafçıyla anlaşıp (ben de yapabilirim) giresunspor logosu koyulup esnafa 20tlden satılabilir. en az bin tane satsan 15bin civarı kar yapar. takvim çıkarın arkadaşım, 1 lira maliyeti olsun, 10 tlden sat. hiç değilse dilencilik değil de ticaret yapmış olursun, karşı taraf enayi yerine konmaz.

*ağustos ayı sonunda şehrin belli bir noktasında fındık alımı yapılabilir. 5kilo fındığı klübe bağışlamam diyen adam olmaz herhalde.

*ah bir petrolümüz olsa keşke. şöyle işlek bir yerde ama şu an için ütopya gibi görünüyor.

*biletsiz girişleri artık bu sene bitirelim. alt ligde olduğumuz için tff eskisi gibi kasmaz, yönetici de umursamazsa biletsiz giriş geçtiğimiz senelere göre daha fazla olacaktır. kombineler akılcı bir fiyatla ve güzel bir kampanyayla satılmalı. bize en güzel parayı her zaman kombine getirdi (düşünün işte beğenmediğimiz kombine sayısı)

*klüp yararına yemek, konser vb etkinlikler yapılmalı. istanbul bağlantısı her zaman devam etmeli.

*son olarak harbi harbi şeffaf bir yönetim olmalı. kime ne verdin, ne ettin, hepsini en azından aylık olarak açıklamalı. yukarıda bahsettiğim ticari faaliyetlerde en azından makbuz kesilmeli.

* demem şu ki adamın karşısına çıkıp da klübe para ver demek yerine al kardeşim şu ürünü, bize de şu kadar para ver demek hem klüp hem de cebinden para çıkacak kişi için daha mantıklı. bu yollarla güzel paralar toplanabilir. her biri küçük görünse de toplayınca önemli miktarlara ulaşacaktır.

sonumuz hayırlı olsun inşallah. yeni gelecek yönetime kolay gelsin, işleri zor ama klübü 2. ligde tutmak ve temelleri sağlamlaştırmak imkansız bir durum değil. bu tarz şeyler için potansiyel bizde her zaman mevcuttu ancak kimse kullanmadı. o dinamikler ayağa kalktığı anda bank asyaya geri de döneriz, süper lige de çıkarız.
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply

Messages In This Thread
RE: Yeni Yönetim VE Yapılması Gerekenler - by aşıkcan28 - 16-02-2012, 22:57
RE: Yeni Yönetim VE Yapılması Gerekenler - by chotanax - 04-06-2012, 16:57
RE: Yeni Yönetim VE Yapılması Gerekenler - by yucel28 - 29-06-2012, 17:23
RE: Yeni Yönetim VE Yapılması Gerekenler - by emrullahe - 09-07-2012, 20:29

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)