(13-12-2016, 14:43)mvsr Wrote: Ucuz ve kaliteli oyuncu bulursun.Çok zor değil.Bunun için yerine getirmen gerekenler olacaktır.
hah işte kilit nokta bu. ucuz ve kaliteli topçu çok fazla var. afrikada çok sayıda öyle topçu var. keza brezilya ligleri zebil gibi ptt ligi topçusu kaynıyor. gidip orada rastgele 2 maç izlesen 44 futbolcudan en az 5-6 tane bu lige fazla gelecek ve hiç kesfedilmemiş oyuncu gözlersiniz. işi garantiye almak için o oyuncuların birkaç maçını daha izle ve en aklına yatanı tut kolundan getir türkiyeye. ülkemize gelen örnekleride saymakla bitmez. hiç unutmam, zamanında aurelio dahil 4 brezilyalıyı toplamda 130 bin dolara getirtmişti trabzon. sonrasında aurelio'yu anlatmaya gerek yok. ama işte gelgelelim bizim duruma. menejer göztepe vs gibi takımlara 5 e iteleyeceği adamı bozbağın kara kaşı kara gözü hatrına hadi gel sana 2 ye vereyim diye getirmez. yani seninde belirttiğin gibi bunun için yerine getirmen gerekenler var. Bunlardan sadece birini ben yazdım mesela. ama işte bozbağ bunların hiçbirini yapmak istiyor. oturduğu yerden menejerler getirsin istiyor. oyüzdende kısacası yok öyle bi dünya.
Birde @msvr in mesajından ayrı olarak belirtmek istiyorum. bizde (yani türkiyede) klasiktir, futbolcu kötü oynuyorsa "bu takıma mourinho gelse bişey yapamaz" derler, futbolcu çok özverili oynayınca ve başarılı oluncada "bu takımı ben bile şampiyon yaparım" denir. yani teknik direktörün yaptıkları hep yok sayılır. oysa takımın iyi yada kötü olmasının tamamen teknik direktöre bağlı olduğunu en iyi biz giresun taraftarının biliyor olması gerekir. 3 sene önce top çevirmekten başka bişey yapamayan gol atamayan ve liderin 17 puan gerisinde kalan takım bi td değişikliği ile (mehmet birinci) resmen şaha kalktı, gelene geçene 2 şer 3 er sallamaya başladı. yani bir td nin takım için nekadar önemli olduğunu gördük. hadi o tesadüftü diyelim. önceki sene yine iyi oynasakta skora yansıtamadığımız için kötü bir başlangıç yaptığımız ligde bir td değişikliği ile (erkan hoca) iyi oyunu skora yansıtmaya başladık ve gözle görülür şekilde çıkışa geçtik. hadi onada tesadüf diyelim biz. geçen sene yine çok kötü başladığımız ligde yine bir td değişikliğiyle geleni geçeni tokatlamaya başladık, 5 maçlık galibiyet serisiyle liderlik potasına girdik. yani bukadar örnekle artık td nin önemini en iyi bizim bilmemiz lazım. ama hala bu takıma mourinho gelse bişey yapamaz diyen var.
td konusunda en iyi tespiti @çotanak88 yapmış. mustafa hoca hepimizin beklediğinden daha iyi çıkmıştı aslında. ama sonra nolduysa bizim bilmediğimiz bir takım sorunlar çıkmış takım içinde ve bi süre sonra topçular oynamamaya başladı. topçular oynamayınca en kolayına geleni yaptı bozbağ, hocayı yolladı hemen. kim uğraşacak takım içindeki sorunu çözmeye? aslında iyide bir seçim yaptık td konusunda ama oda sorunla uğraşmak yerine ben parama bakarım kafasında devam ediyor. yani şuan takımda yapılması gereken şey td yada futbolcu kadrosuyla alakalı değil, sonradan ortaya çıkan bir sorun var ve topçuların oynamamasına yol açan bu sorunun çözülmesi lazım. bozbağ ya kendi bulacak ve çözecek yada parasıyla değil takımla ilgilenecek bir td bulacak.