4.Hafta | GiRESUNSPOR – Manisaspor
20-09-2016, 02:27,
RE: 4.Hafta | GiRESUNSPOR – Manisaspor
2 grupla da tribünde bulundum. 2 gruptan kişilerden sohbet etmişliğim de var. Burada söyleyecek olduklarımdan kimse alınmasın, ben sadece duyduklarımı ve gördüklerimi ileteceğim. Dediğim gibi iki tarafla da maça girdim. İki tarafın üyeleriyle de sohbet ettim.

Öncelikle ben kendi tribün geçmişimi anlatayım. İlkokul'da Yenimahalle ile tribüne gittim. Lise yıllarımda 2 yıl Giresun'da bulunabildim, bu 2 yıl Kumyalı ile tribündeydim. İki tarafın geçmiş ve şimdiki liderleri hakkında çok ufak da olsa bir bilgim vardır. İlk önce Yenimahalle tarafıyla başlayalım. Recep Ulu Yenimahalle grubunun lideri olmadan önce Kumyalı ile arası yine bozuktu Yenimahalle'nin. Recep Ulu geldikten sonra, şampiyonluk senesinde Kumyalı ile barışıldı ve Maraton Orta'da buluşuldu. Belirttiğim gibi o sene Kumyalı ile tribündeydim ve kapalıdayken Yenimahalle birçok kez hem maç esnasında hem de maç sonrasında tezahüratlar, pankartlar, açıklamalar vs birçok kez çağırmıştı Kumyalı'yı maratona. Her şey çok güzeldi. Şampiyon olduk, rüya gibi bir sezon bitti. Sonrasında üniversite kazandım, gurbete gittim, tribünden uzak kaldım. Bir süre yine beraber gittiler, sonrasında yine bir ayrılık yaşandı. Ondan sonra da daha birleşilmedi ve son Manisaspor maçında gördüğüm kadarıyla ipler tamamen kopmuş. Maçı maratonda, tek başıma izledim. Herhangi bir grupla gitmedim. Eskiden ayrılsalar bile karşılıklı tezahürat yaparlardı. Bu sefer Yenimahalle Kapalı'yı 3 defa çağırdı, Kapalı (Kumyalı) 3'ünü de duymasına rağmen cevap vermedi. Üniversitede 3. senem olacak, gittiğimden bu yana 2 senede ne yaşandı herhangi bir fikrim yok. Ama benim dışarıdan gördüğüm kadarıyla Recep Ulu her zaman ılımlı yaklaştı bu tribün olaylarına. Manisa maçında o da çok kızgın gözüküyordu. Demek ki cidden bir şeyler olmuş.

Şimdi gel gelelim 2 tarafın birbirlerine karşı olan görüşlerine. Bunlar benim görüşlerim değildir arkadaşlar. 2 taraftan da duyduğum şeylerdir. Söyleyeceklerimin hiçbiri grubun geneline yansıtılmasın lütfen. Kişisel boyutta duyulan ve bu şekilde eleştirilmesi gereken şeyler çünkü.

Yenimahalle grubundan konuştuğum kişilere göre Kumyalı çok kaprisli ve kendisini çok üstte gören bir grupmuş. Biz Kumyalı'yız, başka gruplar bizim gibi olamaz şeklinde düşünüyorlarmış ve kendilerine yeteri ilginin gösterilmediğine inanıyorlar. Manisa maçında da basına sallayarak bunu bir nevi belirttiler.

Kumyalı grubundan konuştuğum arkadaşlar da Yenimahalle'nin çok sıkıntılı olduğunu ve "çoluk çocuk" çok olduğu için sürekli anlaşmazlık ortaya çıktığını söylüyorlar. Ki beraberken tribünde kavga çıktığı da çok olmuştu.

Yine tekrarlıyorum, bu sözler benim düşüncelerim değil. Bu sözlerin doğru olduğu hakkında herhangi bir iddiam yok. Bunlar sadece benim duyduklarımın kısa bir özeti. Eğer varsa gerçekte yaşananları, bizi aydınlatsın çünkü bu kavganın bu düşmanlığın cidden Giresunspor'a yararı yok ve böylesine bir kırgınlık ve düşmanlık yaratacak ne yaşanmış olabilir çok merak ediyorum.

Umarım iki tarafta bir an önce bu ayrılığa son verir ve ortada buluşurlar. Kumyalı ve Yenimahalle değil Genç Çotanaklar ismi altında devam ederler.
Reply

Messages In This Thread
RE: 4.Hafta | GiRESUNSPOR – Manisaspor - by ArmanınPeşinde - 20-09-2016, 02:27

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)