(06-10-2014, 19:19)mvsr Wrote: Türk futbolunu başarılardan başarılara koşturan büyük takımlarımızın harika bir futbol sonucu kazandıkları maçları, 2-3 saat boyunca çok yerinde ve isabetli yorumlar ile derinden analiz ettikleri programlar yayınlanıyor.Gün boyu bu takımlarımızdan gelen haberlerde süslüyor kanalın yayınlarını.
Ülkede spor İstanbul sınırlarından ibaret.Kim takar senin kıytırık maçını.
TV kanalları reytingine bakar. Mesela Bursanın şampiyon olduğu günün ertesi günü fanatik gazetesi manşete fenerbahçenin durumunu taşlıyordu, yok yanlış anonsmuşta bilmemne. altta köşede ufak puntolarlada şampiyon bursaspor yazıyor. niye? çünkü o gün o gazeteyi alanların ne kadarı fb taraftarı nekadar bursa taraftarı acaba? tabiki ciddi bi çoğunluk fb taraftarı. spor gazetesinide fb haberleri okumak için alıyor tabiki. türkiyenin her yerindede bu böyledir. bakmayın siz internette forumlarda amatördeki takımların bile taraftarı görünüyor. en dandik takımların bile binlerce fanatik taraftarı var gibi görünüyor. ama gerçek hayat taraftar forumlarından ibaret olmuyor malesef. Bursada yaşadım bir süre üniversite için. hangi takımlısın sorusuna ben sadece bursasporluyum diyeni görmedim. Keza sakaryada bulundum. yine öyle bir sakaryaspor taraftarı görmedim. ama akşam digitürk salonlarından toplu halde tatangalar polarlarıyla kalabalık bi kitle çıkıyor. tabi gündüz sakaryaspor maçından çıkan hemen soluğu digitürk yayını yapan kahvelerde ve birahanelerde alıyor. sende internette bakınca sakaryasporun müthiş taraftarı var şehrini çok iyi sahipleniyor sanıyorsun. şehrini sahiplenme olayını sadece eskişehirde gördüm ben. gittiğim herhangi bi mekanda hep eskişehir marşları falan çalınırdı. caddede geçerken birçok dükkandan eskişehir marşı duyuyorsun.
kısacası, türkiyede spor sadece futboldan, futbolda sadece istanbuldan olunca tv kanallarıda ona göre yayın yapıyor tabiki. oysa atıyorum bi bursa maçını yayınlamadığında reytinglerin yarı yarıya düşeceğini bilse, yada bursadan hiç reyting alamayacağını bilse dötü yermi sadece istanbul takımlarını yayınlamaya?