ArmanınPeşinde Wrote:İlk ayrılık hoca tarafından geldi. Hocalık bir durum yok elbette, bunun herkes farkındadır. Yolu açık olsun.
Hocayla yolların ayrılması bence doğru, hatta 2 hafta da geç kalınmıs bir karar. Öncelikle zaten bu seviyelerin hocası değildi. Tamam sene başı bir şans verdik, Hatta o da fena başlamadı ama sonrası gelmedi malesef. Teknik taktik anlamında hadi çok bir beklentimiz yoktu ama hiç olmazsa çocuklar ekstra efor harcıyor ve olabildiğince direniyorlardı en zor maçlarda bile kolay teslim olmuyordu. Belli ki hoca en azından maça motive etmede oldukça başarılıydı. Ama artık direnç falan da kalmadığına göre hocanın takıma katkısı tamamen sona ermiş demektir. Her nekadar paf takımı ile de çıksak, böylesine dandik bir ligde 11 maç üstüste mağlubiyet, hele ki içerde 3 er 5 er yediğin duruma gelmişse bu asla normal karşılanamaz.
--------------------------------------------------------------------------------
Zaten koskoca Giresunsporu bitiren asıl olay parasızlıktan ziyade vizyonsuzluk. Yani başta TD konusunda ucuza kaçarak tasarruf ettiğini sanmak. TD seçiminin takımın yarıdan fazlası olduğu gerçeğini bir türlü idrak edemedik. Bunun Dünya da yüzlerce örneği olmasını geçtim, biz kendimiz bizzat onlarca kez tecrübe ettik oysa. En basit örnek, biz en son 2. ligden nasıl çıkmıştık mesela? Liderin 17 puan gerisinde orta sıralarda takılan takım ile rekor denilecek bir galibiyet serisi ile lider olarak çıkan aynı takım ve aynı kadro değil mi? Sadece bu örneği bizzat yaşamıi bir camianın hala TD konusunu basite alması inanılır gibi değil. Aynı şekilde afedersiniz neredeyse para zıçan Samsun, ADS gibi takımların arasından direk çıkmamız? Onlardan daha iyi transferler yaparak mı çıktık yoksa hoca ile iyi bir uyum yakalayarak mı? Önce süper ligde Blackahmet bıraktıktan sonra onun kadrolu elemanı ve takımı sabote ettiği çok bariz olduğu halde, sırf sezon içinde ekstra maliyet olmaması için yollayamadık Keleşi. Kendi bıraktı ama tabi TD çok angarya olduğu için biz yine maksat kalan maçlarda boş geçmesin diye formaliteden bi hoca getirdik ve elbette küme düştük. Geçen seneye zaten diyecek bişey yok. Yine düşmek için ekstra efor sarfettik ve yine düştük. Medyada adı sanı duyulmamış ama bu ligde iş yapacak onlarca isim vardır ama biz yine hem kolayına hem ucuzuna kaçıp bildik ama amatörden birini getirdik. Mesela Eynesil ilk senesindeki hocanın ismini unuttum ama Kazdal idi sanırım soyadı. Ligde kalma hedefiyle başlayıp PO kaçırmıştı son haftalarda lig kızıştıkça. Şuan nerede bilmiyorum ama mesela o veya onun gibi birini düşünsek Metin hocadan kat kat fazlasını istemezdi heralde. Hayır zaten şu ligde çalışan ve pek adı duyulmamış piyasa yapmamış hoca nekadar isteyebilir en fazla?
Özetle.. Ben hoca konusunda hangi ligde olursak olalım ilk tercihim herzaman Mehmet Birinci'dir. Kariyerinde ne başarıp başarmadığı beni zerre ilgilendirmez. Ben Giresunspor taraftarı olduğuma göre, Giresunspor kariyerine bakarım. Bize gelipte başarısız olduğu takıma dokunamadığı hiç olmadı.