2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
Pangal Offline
Senior Member

Threads: 0
RE: 2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
Oyuncu ayrılmak istediğini söylemiş, 4 ay sonra istediği takıma imza atabilir konumda olacak bu şartlarda biz oyuncu transfer etsek ne kadar ödeme yapardık? Yıllık ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama 300 bin euro alsa takıma girdisi bir milyon euro oluyor. Total maliyeti düşünürsek %20 si civarında tüm takımın. Bu günü değerlendirirken böyle bakmak gerek diye düşünüyorum. Ama 6 ay öncesine gidersek perez,sergio,traore bu adamların sözleşmelerinin uzatılması için ne yapıldı? Ödeme sıkıntısı vs durumları varken bu adamlar devam etmek ister mi? Bu tarz sorular uzar gider. Önemli olan yerini doldurmak. Gsde taylan oynamıyor hem yerli konusunda da elimizi güçlendirir. Öyle bir hamle yapılabilir
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
21-08-2022, 15:05
kerasus Offline
Posting Freak

Threads: 5
RE: 2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
(21-08-2022, 15:05)Pangal Wrote: Oyuncu ayrılmak istediğini söylemiş, 4 ay sonra istediği takıma imza atabilir konumda olacak bu şartlarda biz oyuncu transfer etsek ne kadar ödeme yapardık? Yıllık ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama 300 bin euro alsa takıma girdisi bir milyon euro oluyor. Total maliyeti düşünürsek %20 si civarında tüm takımın. Bu günü değerlendirirken böyle bakmak gerek diye düşünüyorum. Ama 6 ay öncesine gidersek perez,sergio,traore bu adamların sözleşmelerinin uzatılması için ne yapıldı?  Ödeme sıkıntısı vs durumları varken bu adamlar devam etmek ister mi? Bu tarz sorular uzar gider. Önemli olan yerini doldurmak. Gsde taylan oynamıyor hem yerli konusunda da elimizi güçlendirir. Öyle bir hamle yapılabilir

1. si 4 ay değil, 1 sezon sonra olacak o. süreyi çok kısa gibi gösterip algı yapmaya gerek yok. Aklımızla alay etmeyin. Ha tamam hadi seni kırmayıp süreyi istediğin kadar kısaltalım. 4 ay değilde d maç sonra bedav gidecek olsun. Yani karşındaki takım 4 maç sonra bedava alacağı oyuncuya 675 bin verecek kadar salak, bir siz akıllısınız değil mi? Böyle düşünüp mutlu olacaksan ol tabi. Hatta halaylar çek bu büyük başarıyı kutla. 

2. si çok güzel maliyet hesaplamışsın bravo. Matematik hocana tebrikler bir deha yetiştirdiği için. Peki yerini dolduramayıp küme düşersek süper lig ile 1. ligdeki gelir farklarını da hesapladın mı? 

3. sü ödeme sıkıntısı varken devam ederlermiymiş. Klüpte maaşları zamanında ödemeyip herkesi kaçıran ben değilim, transfer başarısını halaylarla kutladığın Karaahmet. Bilgi amaçlı hatırlatayım. 

4. sü her zaman her konuşmalarında yaptıkları beceriksiz transferlere kılıf uydurmak için, "ama efendim her transfer çok iyi çıkacak diye bişey yok. bu iş şans işi transferde % yüz başarı mümkün değil zaten" diyen kendileri değil mi? Peki öyleyse Taylan yada her ne haltsa artık yerine getirdikleri oyuncunun minimum Traore kadar katkı sağlayacaklarına dair garanti verebilir misin?
21-08-2022, 15:31
bulancak28 Offline
Posting Freak

Threads: 3
Hamido gibi bir oyuncuyu bu kadar ucuza vermemiz çok tatsız oldu. Herif Perezle beraber takımın %50'si. 675 bin ne amg? 1.ligde 2.ligde bile ne paralara veriliyor oyuncular. Hamido açısından bakacak olursak da Sırbistan gibi düşük profil bir ligin takımına gidiyor. Partizan konferans ligi yapacak büyük ihtimal, ama Türkiye'de kalsa piyasasını çok daha arttırabilirdi.
İnşallah yeri doldurulur.
21-08-2022, 19:56
kral1234 Offline
Posting Freak

Threads: 1
Takımda hemen hemen bütün futbolcular ayrilmak istiyor mk. Ulan napiyor bizim yönetim bunlara? Baskan fındık bahçesine götürüp amele işini bedavaya mı getiriyor? Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş. Elde adam olmadığından traoreye bile umut bağlıyorduk. keçiler bile kaçıyor monako.
21-08-2022, 19:58
cotanak88 Offline
Posting Freak

Threads: 34
Ben asıl 3 büyüklere hayret ediyorum ve kızıyorum o kadar boş beleş adamlara sırf bazı kulüpleri kurtarmak için tonla para saçıyorlar, Traore gibi geçen sezon ve ilk 3 hafta istatistikleri alt üst etmiş adamı görmezden geliyorlar.
Taraftarları bile sosyal medyadan çeşke bizde olsa yorumları atıyor malesef bu 3 büyüklerden en az 1,5-2 milyon euro kazanabilecekken 675 bin Euro gibi komik bir rakam eyvallah diyoruz.
Gerçi Söylenenlere göre Traorede gitmek istiyormuş yapacak birşey yok zorla da oynatamayız önümüze bakacağız
21-08-2022, 20:11
semiko Offline
Posting Freak

(21-08-2022, 20:11)cotanak88 Wrote: Ben asıl 3 büyüklere hayret ediyorum ve kızıyorum o kadar boş beleş adamlara sırf bazı kulüpleri kurtarmak için tonla para saçıyorlar, Traore gibi geçen sezon ve ilk 3 hafta istatistikleri alt üst etmiş adamı görmezden geliyorlar.
Taraftarları bile sosyal medyadan çeşke bizde olsa yorumları atıyor malesef bu 3 büyüklerden en az 1,5-2 milyon euro kazanabilecekken 675 bin Euro gibi komik bir rakam eyvallah diyoruz.
Gerçi Söylenenlere göre Traorede gitmek istiyormuş yapacak birşey yok zorla da oynatamayız önümüze bakacağız

Badou ndiaye de o şekilde gelmişti GS ye ordan stoke falan yaptı.
Anadolu takımında kral olan her zaman büyük takımlarda tutmayabiliyor.
Traore bencede GS de falan iş yapardı 6 numara olsa daha iyi olur ama 8 e evriliyor saha içerisinde
Futbolcular ödeme de sıkıntı yaşayınca gitmek istemiş olabilirler 
Sezon sonu perez traore serginho falan bitecek .
Aralıkta sözleşme imzalama hakkı oluyor bosman k4ullarına göre.
En azından birşeyler kazanmamız iyi . Ama umut nayir olsun traore olsun bu sene kalsalardı sezon sonu çok iyi paralar kazanabilirdik.
21-08-2022, 20:20
Pangal Offline
Senior Member

(21-08-2022, 15:31)kerasus Wrote:
(21-08-2022, 15:05)Pangal Wrote: Oyuncu ayrılmak istediğini söylemiş, 4 ay sonra istediği takıma imza atabilir konumda olacak bu şartlarda biz oyuncu transfer etsek ne kadar ödeme yapardık? Yıllık ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama 300 bin euro alsa takıma girdisi bir milyon euro oluyor. Total maliyeti düşünürsek %20 si civarında tüm takımın. Bu günü değerlendirirken böyle bakmak gerek diye düşünüyorum. Ama 6 ay öncesine gidersek perez,sergio,traore bu adamların sözleşmelerinin uzatılması için ne yapıldı?  Ödeme sıkıntısı vs durumları varken bu adamlar devam etmek ister mi? Bu tarz sorular uzar gider. Önemli olan yerini doldurmak. Gsde taylan oynamıyor hem yerli konusunda da elimizi güçlendirir. Öyle bir hamle yapılabilir

1. si 4 ay değil, 1 sezon sonra olacak o. süreyi çok kısa gibi gösterip algı yapmaya gerek yok. Aklımızla alay etmeyin. Ha tamam hadi seni kırmayıp süreyi istediğin kadar kısaltalım. 4 ay değilde d maç sonra bedav gidecek olsun. Yani karşındaki takım 4 maç sonra bedava alacağı oyuncuya 675 bin verecek kadar salak, bir siz akıllısınız değil mi? Böyle düşünüp mutlu olacaksan ol tabi. Hatta halaylar çek bu büyük başarıyı kutla. 

2. si çok güzel maliyet hesaplamışsın bravo. Matematik hocana tebrikler bir deha yetiştirdiği için. Peki yerini dolduramayıp küme düşersek süper lig ile 1. ligdeki gelir farklarını da hesapladın mı? 

3. sü ödeme sıkıntısı varken devam ederlermiymiş. Klüpte maaşları zamanında ödemeyip herkesi kaçıran ben değilim, transfer başarısını halaylarla kutladığın Karaahmet. Bilgi amaçlı hatırlatayım. 

4. sü her zaman her konuşmalarında yaptıkları beceriksiz transferlere kılıf uydurmak için, "ama efendim her transfer çok iyi çıkacak diye bişey yok. bu iş şans işi transferde % yüz başarı mümkün değil zaten" diyen kendileri değil mi? Peki öyleyse Taylan yada her ne haltsa artık yerine getirdikleri oyuncunun minimum Traore kadar katkı sağlayacaklarına dair garanti verebilir misin?
Haziran 2023 sözleşme bitişi. 1 ocak itibariyle istediği takıma imza atabilir yurtdışı olmak kaydıyla. Aklınızla niye alay etme amacım olsun? Büyük bir başarı yada mutlu edici gibi bir ifadem yok. Gerçeğe bakıp onu konuşuyorum. Takımdan ayrılmaya niyeti varsa adam bu saatten sonra sözleşme uzatır mı? Uzatmazsa bedava gidecek. Hamidou öyle biri değil gördüğüm kadarıyla ama performansında düşüş olursa transfer süreci kaynaklı o zaman ne yapacağız. Bunlar futbolda olan şeyler.
Matematikle aram iyidir ama yıllık ücret+bonservis hesabı için iyi matematiğe gerek yok. Yerini dolduramamak büyük bir sorun olur. Ama bu başka bir konu. O zaman onu eleştiririz. Ben girdi şu kadar olacak yazmışım siz başka tarafa çekmişsiniz. Sizin mantığınızla hamidou kalırsa kesin ligte kalıyoruz 6 ay sonra başka yere imza atıp sene sonu bedava gitmeside bize maddi kayıp yaratmıyor bu şekilde.
Benim kutladığım bir şey yok siz bunu anlayamıyorsunuz diye ben sizin anlayabildiğiniz kadar olamam malesef. Ödeme sıkıntısını ilk defa mı konuştuk? Bunu yapması gerekenlerin kim olduğu konusunda da net yazmıştım oysa ki. Geçen yıl olanlar için ben kabahat bulmam ama geçen seferde size söylediğim gibi bu sene destek yok vs işleri olmaz. Geçen sefer verilen sözler tutulmadı ama bu sene ortada sadece başkanın sözleri var bir başkasının değil. Sizin geçen yılla ilgili bildiğiniz başka birşey varsa söyleyin bizde bilelim. 
Traore geldiğinde kaçımız memnun olduk? Yapılan her transferi başarılı olan kaç takım var? Doukara vs gibi futbolu bırakmış adam almasınlar, o pozisyonu oynayacak özelliklere sahip bir oyuncu alınırsa performansına göre iyi kötü tabi ki değerlendireceğiz. Bazı şeyleri malesef tek taraflı düşünüyorsunuz yada sadece o kadar düşünebiliyorsunuz. Oyuncunun ne kadar aldığını bilmiyoruz belki partizanda 200 bin fazla alacak? Futbolcu kendini garantiye almak ister, futbol çok anlık yaşanan bir spor. Bir sakatlık geçirirsin 1 yılın yanar performansın dibi görür. O zaman kimden alacaksın o parayı? 3 yıl sözleşmeyi?  Oyuncu kendini düşünür gayet doğal.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
21-08-2022, 20:35
sy200028 Offline
Posting Freak

Ben bu transferi bir futbolcuyu satıp para kazanma olarak görmüyorum... Sene sonunda kaçacak zaten bedava gitmesin transferi olarak görüyorum... Bahsettiğimiz topcu Ronaolda Messi degil belki Giresun transfer etmeseydi ptt 1.ligde kalburüstü bir futbolcu olarak kalacaktı. Giresunspor olarak para- transfer başkanın biz aileyiz söylemlerinin sıfır olduğunu görüyorum... Tabir yanlış olabilir düzgün anlatmak babında kullanıyorum...Dünün sümüklü hamidosuna sene sonunda imza attırabilecek kadar itibarımız şansımız kalmamış yazık diyorum.
Ölümüne sevdamız Gerçek aşkımız
21-08-2022, 21:50
kerasus Offline
Posting Freak

Traore geldiğinde en çok eleştirenlerden biriydim, onu kabul edeyim. Yanıldığım içinde çok mutluyum, göğsümü gere gere de yanılmışım derim konu Giresunspor menfaatleri olunca. Nalepa gibi takımda mutlu adamı yollayıp alt ligden adam almak saçmaydı o an düşünceme göre. Ama zamanla baya baya tuttu bu transfer. Ve şuan renkdaşın dediği gibi Perez ile birlikte takımın %50 si. Oyuncu elbette Avrupa arenasında boy gösterecek takımdan teklif almışsa tercih eder, ayrı. Ama gözden kaça bir şey var. Böyle bir durumda daha iyi takımı tercih etmesi ayrı mesele, takımdan gitmek isteyip sorun çıkarmak ve artık oynamamak ayrı mesele. Traore burada 2. gruba girmiyor kesinlikle. Yani bu 2 durumu birbiri ile karıştırmamak gerekiyor. Geçen sene maaşların ödenmediği durumda bile yüreğini ortaya koyan ve hala seve seve takımda kalan nadir oyunculardan bir tanesinden bahsediyoruz. Yani gitmek istiyor konusunu sanki gitmek için sorun yaratıyor gibi algılamamak öyle adlandırmamak lazım. Böyle bir durumda yapılacak şey çok basit. Hemen yerine getireceğin adam konusunda hızlıca adım atacak ve öncelikle kendini garantiye alacaksın. Yerini dolduramıyorsan bile pazarlık masasında elini güçlendireceksin. 2 milyon değeri bulan adamı yok fiyata yollamak ihanettir, artniyettir. Yeterli parayı alamıyorsan bile yollamak istemezsen bu durumda Traore'nin de yok hacı abi ben illaki gidecem diye sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Adamın normaldeki paylaşımları bile takımı nekadar sahiplendiğini, galibiyetleri yüreğiyle yaşadığını gösteriyordu. Maaş alamadığı halde bukadar sahiplenen adamı ayrılmak isteyen sorunlu biri gibi göstermekte bana çok iyi niyetli düşünceler gibi gelmiyor. 

Partizan neden 4 ay sonra bedavaya alabileceği adama şimdi para vermeye kalkıyor? Çünkü o 4 ayda ondan alacağı verimdir bir spor klübünün nihai hedefi. Ama yorumlara bakılırsa bizim öyle bir amacımız yok. O mantıkla bakıyorsak biz ne diye forvet diye tutturduk ki boşa masraf. Hatta sene sonu sözleşmesi bitecek kim varsa 200-300 ne tutturursak satalım gitsin. Furkan Kütük neyimize yetmiyor, bak bugün yine gol atmış rezerv lig maçında.
21-08-2022, 22:15
kty28 Offline
Senior Member

Partizan'ın yaptığı harcamalara baktım; 2.5 seviyesinde satış, 300 bin euro seviyesinde alım yapmışlar.
Bu kadar ucuz alım yapan takıma 675 bin Euro'ya satabilmek dışarıdan rezillik gibi görünüyor, bence de rezillik ancak adamlar bu kadar para harcadığına göre Traure gitmek istiyor olmalı. Henüz Flavio ve Zeki Yavru'nun yeri tam dolmamışken Traure kaybetmek hiç iyi olmadı. Tam da dişimize göre Kayserispor maçımız varken gitti üstelik... 1
21-08-2022, 22:42

Forum Jump:

Users browsing this thread: 14 Guest(s)