2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
Pangal Offline
Senior Member

Threads: 0
RE: 2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
(24-05-2022, 11:56)sokakbaşımeyhane Wrote:
(24-05-2022, 11:46)Pangal Wrote:
(24-05-2022, 10:37)sokakbaşımeyhane Wrote: yayın gelirleri açıklandı 95 MİLYON TL ödeme yapılmış...güzel para...95 milyon ödemenin yapıldığı yerde maaşları ödeyememek ne desem bilmem ki...Yorulduk artık..
Rakam üç aşağı beş yukarı olabilir ama Ferhat bey kredinin faiziyle felan 76 milyon gibi bir rakam telaffuz etmişti. Geriye kalan para 1,3 milyon € anca yapıyor ortalama kur ile. 30 coin 10 gzt bahçeşehir 5 de bilet kombine ufak sponsporluklar felan desek = 3 milyon €. Total 4,3 yapar kaba hesapla. Bu kredi meselesi olmasaydı bu konunun başında söylediğim gibi neredeyse denk hesap yapacak durumda olacakmışız.

başkan neden seçilir takımı hem maddi hem idari aanlamda yönetmek için ...Maddiyata 1lira katkısı olmayan başkanı kim ne yapsın???Benim günahım ne ??Beni de seçin ya da  içimizden birini ya da terzi hüseyini..Sonuçta karaahmette dahil hiçbirimizin parası yok..Cebinden milyonlar saçsın istemiyoruz tamam da kriz anlarında müdahale etmeli cebinden vermeli yangını söndürmeli..Digitürkten tffden gelecek parayla bile yönetemiyorsan hala borç 150 milyonsa kimse kusura bakmasın orada oturmayacakk
Başkan kongre ile seçilmez takıma atanırsa birileri tarafından 1 tl vermez malesef takıma. Birileri onu aday gösterirken cebine şu kadar koyacağız diye söz veriyor. Kongre üyesi olan herhangi bir kişi birileri tarafından başkan olarak atanabiliyor herkesin şansı var bu noktada. Cebinden verme işi tüzük değişikliğiyle takımın borcu varken pek mümkün durmuyor. Atama ile gelen başkan ne kadar kalacağını bilemiyor ki parasını(varsa) koysun.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
24-05-2022, 20:13
kerasus Offline
Posting Freak

Threads: 5
RE: 2022-2023 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
(24-05-2022, 20:13)Pangal Wrote: Başkan kongre ile seçilmez takıma atanırsa birileri tarafından 1 tl vermez malesef takıma. Birileri onu aday gösterirken cebine şu kadar koyacağız diye söz veriyor. Kongre üyesi olan herhangi bir kişi birileri tarafından başkan olarak atanabiliyor herkesin şansı var bu noktada. Cebinden verme işi tüzük değişikliğiyle takımın borcu varken pek mümkün durmuyor. Atama ile gelen başkan ne kadar kalacağını bilemiyor ki parasını(varsa) koysun.

E bizde en çok buna kızıyoruz zaten. Madem haketmediğin bir koltuğa başkaları tarafından atandıysan biraz yerini bileceksin. Hem cebinden 1 kuruş çıkmayacak, hem gelen parayı çarçur edeceksin sonra başkalarının emeğinin üzerine konup ben yaptım ben ettim benim takımım diye caka satacaksın. Sonunda iyice haddini aşıp birde seni oraya atayan kişilere rest çekeceksin. e hayırdır birader demezler mi adama? malesef bazılarımız demiyor işte.
25-05-2022, 09:19
Pangal Offline
Senior Member

(25-05-2022, 09:19)kerasus Wrote:
(24-05-2022, 20:13)Pangal Wrote: Başkan kongre ile seçilmez takıma atanırsa birileri tarafından 1 tl vermez malesef takıma. Birileri onu aday gösterirken cebine şu kadar koyacağız diye söz veriyor. Kongre üyesi olan herhangi bir kişi birileri tarafından başkan olarak atanabiliyor herkesin şansı var bu noktada. Cebinden verme işi tüzük değişikliğiyle takımın borcu varken pek mümkün durmuyor. Atama ile gelen başkan ne kadar kalacağını bilemiyor ki parasını(varsa) koysun.

E bizde en çok buna kızıyoruz zaten. Madem haketmediğin bir koltuğa başkaları tarafından atandıysan biraz yerini bileceksin. Hem cebinden 1 kuruş çıkmayacak, hem gelen parayı çarçur edeceksin sonra başkalarının emeğinin üzerine konup ben yaptım ben ettim benim takımım diye caka satacaksın. Sonunda iyice haddini aşıp birde seni oraya atayan kişilere rest çekeceksin. e hayırdır birader demezler mi adama? malesef bazılarımız demiyor işte.
Cebinden bir kuruş çıkmadığını bilmiyoruz. Yöneticilerin bile yaptığı ödemeler varken başkanda birşeyler yapmıştır diye düşünüyorum. Benimde kızdığım noktalardan birisi bu yerini bilme meselesi. Neden herhangi birini seçmiyorlar? Hiç mi sevdikleri adam yok bu memlekette? Ya da birini seçerken ona ne söz verip ikna ediyorlar onlarıda konuşmak gerekir. Ali Erenin destek vereceğiz deyip başkan yaptılar sonra kimse destek olmadı söylemini hatırlatmak isterim. Gelen parayı çarçur etmekten kasıt hatalı transferler,fesihlerse hiç itirazım yok. Bizim gibi takımların boşa atacak kurşunu yok. Şahsi fikrim her zaman sabit gerekirse iki oyuncu yerine bir tane alacaksın ama verim verecek oyuncu olacak. Eğer kasıt bu değilse zaten bu beylerden gelen birşey yok. Süper ligin en ucuz takımı kurulmuş, maliyet az olsun diye bir sürü kiralık oyuncu alınmış vs vs bu noktadan bakıp çarçur ediyor diyemem. Başkalarının emeği tanımlamasını doğru bulmuyorum. Kendisinin emeği yok heralde size göre? Başkalarından kastınızında teknik kadro oyuncular olduğunu umut ediyorum. Devletin onayladığı projeyi yaptırtmayanlar, bankadan kredi çıkmasına müsade etmeyenler, kendi şehrinde takımı otele aldırmayanları kast ediyorsanız onların verdikleri "emek" sözünü hiç tutmadıklarını unutmayalım. Rest çektiğini düşünmüyorum. Son toplantıda yapıcı olmaya çalıştı bana kalırsa. Daha önceki konuda sohbet odasında birinci ağızdan başkanın arayıp problem nedir dediğini ve cevap alamadığını yazmıştım. Rest çekmeye niyeti olan biri orta yolu bulmaya bu kadar çaba göstermez diye düşünüyorum. Diğer nokta ise benim içinde 40 milyon çaldı, yalı aldı, kulübü dolandırdı gibi dedikodular yapılsa bende tepki verirdim. Tepki vermem diyende kendine yakıştırıyordur diye düşünürüm.
25-05-2022, 13:13
Mandaklı Offline
Senior Member

Transferde özellikle Ukrayna ve Rus pazarlarına ağırlık vermeliyiz. Devam eden savaş nedeniyle, büyük bir ihtimalle, önümüzde ki sezonda da oynanmayacak olan Ukrayna Ligi'nde ki takımlar ile Avrupa'da boy gösteremeyecek olan Rus takımlarınn sözleşmeli futbolcularını bila bedel kiralayıp, maaş yükünü de karşılıklı olarak paylaşabiliriz. Bu bize daha ucuz maliyetle daha kaliteli futbolcu transfer etme imkanı verecektir.
25-05-2022, 18:59
kerasus Offline
Posting Freak

(25-05-2022, 13:13)Pangal Wrote: Cebinden bir kuruş çıkmadığını bilmiyoruz. Yöneticilerin bile yaptığı ödemeler varken başkanda birşeyler yapmıştır diye düşünüyorum. Benimde kızdığım noktalardan birisi bu yerini bilme meselesi. Neden herhangi birini seçmiyorlar? Hiç mi sevdikleri adam yok bu memlekette? Ya da birini seçerken ona ne söz verip ikna ediyorlar onlarıda konuşmak gerekir. Ali Erenin destek vereceğiz deyip başkan yaptılar sonra kimse destek olmadı söylemini hatırlatmak isterim. Gelen parayı çarçur etmekten kasıt hatalı transferler,fesihlerse hiç itirazım yok. Bizim gibi takımların boşa atacak kurşunu yok. Şahsi fikrim her zaman sabit gerekirse iki oyuncu yerine bir tane alacaksın ama verim verecek oyuncu olacak. Eğer kasıt bu değilse zaten bu beylerden gelen birşey yok. Süper ligin en ucuz takımı kurulmuş, maliyet az olsun diye bir sürü kiralık oyuncu alınmış vs vs bu noktadan bakıp çarçur ediyor diyemem. Başkalarının emeği tanımlamasını doğru bulmuyorum. Kendisinin emeği yok heralde size göre? Başkalarından kastınızında teknik kadro oyuncular olduğunu umut ediyorum. Devletin onayladığı projeyi yaptırtmayanlar, bankadan kredi çıkmasına müsade etmeyenler, kendi şehrinde takımı otele aldırmayanları kast ediyorsanız onların verdikleri "emek" sözünü hiç tutmadıklarını unutmayalım. Rest çektiğini düşünmüyorum. Son toplantıda yapıcı olmaya çalıştı bana kalırsa. Daha önceki konuda sohbet odasında birinci ağızdan başkanın arayıp problem nedir dediğini ve cevap alamadığını yazmıştım. Rest çekmeye niyeti olan biri orta yolu bulmaya bu kadar çaba göstermez diye düşünüyorum. Diğer nokta ise benim içinde 40 milyon çaldı, yalı aldı, kulübü dolandırdı gibi dedikodular yapılsa bende tepki verirdim. Tepki vermem diyende kendine yakıştırıyordur diye düşünürüm.

Madde madde ayrıca açıklayayım, saygısızlık olarak anlaşılmasın lütfen. 

1- Önceki mesajında zaten başkanın neden 1 TL bile vermediğini açıklamıştın. Şimdi ise bilmiyoruz diyerek varsayım yapıyoruz.  Kaldı ki 1 Tl zaten lafın gelişi elbette. Ama klüp tarihinin en yüksek gelirlerini gördüğümüz sezonda maaş bile ödenemeyecek duruma düştük. Süper lig klübünün 8 milyon tahta için aylarca dilenmesi acizliktir, daha ötesi yok. 

2- "Ne söz verip ikna ediyorlar" cümlesi de şahsen garip geldi. Ne ikna etmesi? Seni başkan yapalım dedikleri zaman hemen sevinçten takla atar zaten Hakan gibi egolu birisi. Dolayısıyla ben ne söz verdiler de yapmadılara bakmıyorum, birincisi bi vaadde bulunmaya gerek yok Giresunspor başkanlığından daha büyük vaad olamaz Hakan gibi birine. İkincisi asıl mesele Hakan kendisine hayalinde göremeyecekleri koltuk veren kişilere ne yanlış yaptığı? Hepimizin kabul ettiği üzere, normalde seçilerek gelmesi gereken yere gerçekte atanarak geldi. Dolayısıyla atayan kişilerle iyi geçinmek zorunda. 

3- "Gelen parayı çarçur etmek"derken evet tahmin ettiğin gibi; iyimser söylemle "hatalı", gerçekte ise menejer itelemesi izlenmeden masabaşında karar verilen transferler. Hem paran yok, hemde mevcut parayla ya tutarsa transferi yapmak akıl tutulması gibi geliyor. Ki yine iyimser düşünüyoruz, menejerlerle anlaşıp cukka yapmadığını varsayıyoruz. Yani en iyimser düşüncelerle baksak bile parayı çarçur etmiş deniyor. 

4- Başkalarının emeğinden kasıt elbette teknik kadro ve oyuncular. Başka da emek göremiyorum zaten. Eğer siyasileri vs söylediğimi sanıyorsan o siyasilerin en büyük muhaliflerinden biriyim zaten. Onları savunduğum falan yok burada Hakanı eleştirirken. Bence burada doğru ve yanlış taraflar yok, yanlış ve daha yanlış taraflar var. Ve emek derken evet başkanın emeği yok. Hedef ligde kalmak ise başkanın yapacağı nedir? Ligde kalabilecek yeterlilikte kadro kurmak ve mümkün olduğunca ödemeleri zamanında yapmak, bütçeyi doğru kullanmak vs. Hangisini yaptı peki bizim başkan? Yeterli kadro kurdu mu? hayır. Ödemeleri zamanında yaptı mı? hayır. Doğru yönetim planlama? hayır. Ee naptı peki? Hakan hocanın arkasında durdu ki oda mecburiyetten. 

5- Rest çekme olayı şahsi fikrim değil. Kendi instargramından üstü kapalı mesajı biliyoruz. E üstü açık yazmaya yürek ister zaten. Hadi o mesajdan haberin yoksa bile istifa etmemesi bile zaten rest çekmektir. Neyine güvenerek devam diyor acaba? Daha birkaç ay önce 8 milyon bile bulacak çapın yoktu. Şimdi hayırdır gömü buldun ve hepsini takım için mi harcayacaksın?
26-05-2022, 10:49
Pangal Offline
Senior Member

(26-05-2022, 10:49)kerasus Wrote:
(25-05-2022, 13:13)Pangal Wrote: Cebinden bir kuruş çıkmadığını bilmiyoruz. Yöneticilerin bile yaptığı ödemeler varken başkanda birşeyler yapmıştır diye düşünüyorum. Benimde kızdığım noktalardan birisi bu yerini bilme meselesi. Neden herhangi birini seçmiyorlar? Hiç mi sevdikleri adam yok bu memlekette? Ya da birini seçerken ona ne söz verip ikna ediyorlar onlarıda konuşmak gerekir. Ali Erenin destek vereceğiz deyip başkan yaptılar sonra kimse destek olmadı söylemini hatırlatmak isterim. Gelen parayı çarçur etmekten kasıt hatalı transferler,fesihlerse hiç itirazım yok. Bizim gibi takımların boşa atacak kurşunu yok. Şahsi fikrim her zaman sabit gerekirse iki oyuncu yerine bir tane alacaksın ama verim verecek oyuncu olacak. Eğer kasıt bu değilse zaten bu beylerden gelen birşey yok. Süper ligin en ucuz takımı kurulmuş, maliyet az olsun diye bir sürü kiralık oyuncu alınmış vs vs bu noktadan bakıp çarçur ediyor diyemem. Başkalarının emeği tanımlamasını doğru bulmuyorum. Kendisinin emeği yok heralde size göre? Başkalarından kastınızında teknik kadro oyuncular olduğunu umut ediyorum. Devletin onayladığı projeyi yaptırtmayanlar, bankadan kredi çıkmasına müsade etmeyenler, kendi şehrinde takımı otele aldırmayanları kast ediyorsanız onların verdikleri "emek" sözünü hiç tutmadıklarını unutmayalım. Rest çektiğini düşünmüyorum. Son toplantıda yapıcı olmaya çalıştı bana kalırsa. Daha önceki konuda sohbet odasında birinci ağızdan başkanın arayıp problem nedir dediğini ve cevap alamadığını yazmıştım. Rest çekmeye niyeti olan biri orta yolu bulmaya bu kadar çaba göstermez diye düşünüyorum. Diğer nokta ise benim içinde 40 milyon çaldı, yalı aldı, kulübü dolandırdı gibi dedikodular yapılsa bende tepki verirdim. Tepki vermem diyende kendine yakıştırıyordur diye düşünürüm.

Madde madde ayrıca açıklayayım, saygısızlık olarak anlaşılmasın lütfen. 

1- Önceki mesajında zaten başkanın neden 1 TL bile vermediğini açıklamıştın. Şimdi ise bilmiyoruz diyerek varsayım yapıyoruz.  Kaldı ki 1 Tl zaten lafın gelişi elbette. Ama klüp tarihinin en yüksek gelirlerini gördüğümüz sezonda maaş bile ödenemeyecek duruma düştük. Süper lig klübünün 8 milyon tahta için aylarca dilenmesi acizliktir, daha ötesi yok. 

2- "Ne söz verip ikna ediyorlar" cümlesi de şahsen garip geldi. Ne ikna etmesi? Seni başkan yapalım dedikleri zaman hemen sevinçten takla atar zaten Hakan gibi egolu birisi. Dolayısıyla ben ne söz verdiler de yapmadılara bakmıyorum, birincisi bi vaadde bulunmaya gerek yok Giresunspor başkanlığından daha büyük vaad olamaz Hakan gibi birine. İkincisi asıl mesele Hakan kendisine hayalinde göremeyecekleri koltuk veren kişilere ne yanlış yaptığı? Hepimizin kabul ettiği üzere, normalde seçilerek gelmesi gereken yere gerçekte atanarak geldi. Dolayısıyla atayan kişilerle iyi geçinmek zorunda. 

3- "Gelen parayı çarçur etmek"derken evet tahmin ettiğin gibi; iyimser söylemle "hatalı", gerçekte ise menejer itelemesi izlenmeden masabaşında karar verilen transferler. Hem paran yok, hemde mevcut parayla ya tutarsa transferi yapmak akıl tutulması gibi geliyor. Ki yine iyimser düşünüyoruz, menejerlerle anlaşıp cukka yapmadığını varsayıyoruz. Yani en iyimser düşüncelerle baksak bile parayı çarçur etmiş deniyor. 

4- Başkalarının emeğinden kasıt elbette teknik kadro ve oyuncular. Başka da emek göremiyorum zaten. Eğer siyasileri vs söylediğimi sanıyorsan o siyasilerin en büyük muhaliflerinden biriyim zaten. Onları savunduğum falan yok burada Hakanı eleştirirken. Bence burada doğru ve yanlış taraflar yok, yanlış ve daha yanlış taraflar var. Ve emek derken evet başkanın emeği yok. Hedef ligde kalmak ise başkanın yapacağı nedir? Ligde kalabilecek yeterlilikte kadro kurmak ve mümkün olduğunca ödemeleri zamanında yapmak, bütçeyi doğru kullanmak vs. Hangisini yaptı peki bizim başkan? Yeterli kadro kurdu mu? hayır. Ödemeleri zamanında yaptı mı? hayır. Doğru yönetim planlama? hayır. Ee naptı peki? Hakan hocanın arkasında durdu ki oda mecburiyetten. 

5- Rest çekme olayı şahsi fikrim değil. Kendi instargramından üstü kapalı mesajı biliyoruz. E üstü açık yazmaya yürek ister zaten. Hadi o mesajdan haberin yoksa bile istifa etmemesi bile zaten rest çekmektir. Neyine güvenerek devam diyor acaba? Daha birkaç ay önce 8 milyon bile bulacak çapın yoktu. Şimdi hayırdır gömü buldun ve hepsini takım için mi harcayacaksın?
Est. hakaret vs olmadığı sürece farklı görüşü asla saygısızlık olarak değerlendirmem.
1- Önceki mesajımda belirtmek istediğim aslında demokratik olmayan bir şekilde o koltuğa aday gösterilmesinden kaynaklı kendinde hissettiği sorumluluğu vurgulamaktı. Tabi ki rakamı bilemeyiz kim ne verdi. Ama vermedi demekte, yöneticilerin bile maddi destek sağladığı noktada başkanda yapmıştır demekte varsayım. Tarihin en yüksek geliri olması bir anlam ifade etmiyor onu kullanamadıktan sonra. En büyük gelir kaynağını geçmişten gelen ödemeler için kullanıyorsun ve tüm sezon onun borcunu ödüyorsun. Ekonomik olarak başarısızlık bence takımdan ayrılan oyuncuların borç miktarı kadar.

2- "Söz" olarak nitelediğim şeyler aslında ekonomik destek, sponsporluk gibi kalemler. Kimse 1 tl sabit geliri olmayan, -70 milyon borcu olan takıma koşa koşa gitmez. Muhatapları bir gün konuşursa daha net olur herkesin düşüncesi. Sizin durduğunuz taraftan bakınca hakan karaahmete gelene kadar başka adam bulamamışlar mı diye düşünüyorum. Öyle bir ihtimal pek mümkün gözükmüyor. Hem söylenenlerden duyduğum hemde önceki başkanın ifadesi bu "söz"lerin verildiğini gösteriyor. Yönetim kanadı sorunun ne olduğunu bile bilmiyor ki iyi geçinebilsin. Ankarada konuşulanlar başkanın siyasete gireceği bu yönde kendisine söylemler olduğu şeklinde. Bu muhabbet dillenince direkt düşmanlık başladı. Eğrisi doğrusu var mı bilemem ama mevzu buysa nasıl engel olunabilir?

3- Amacı; çalma komisyon yeme olan biri ligin en ucuz takımını kurmaz diye düşünüyorum. O yüzden hatalı diye niteledim. O işler olmasaydı bence ekonomik olarak gayet iyi iş çıkartılmış olacaktı.

4- Yöneticilik meselesini sadece kadro kur parasını öde şeklinde değerlendiremiyorum. Tabi ki en önemli kısımları bunlar. Ama bu yapıda ki bir kulüpte bunları doğru yapmak mümkün değil. Çok doğru(pahalı değil kastım)bir kadro kursanız parasını ödeyebileceğinizin garantisi yok. Yıl içinde size kalan gelir 60-70 milyon tl bu rakamı baz alarak kadro kursanız ödeme sıkıntısı yaşamayacaksınız ama başarılı olabilecek misiniz büyük soru işareti. Çok payı olduğunu düşünmesemde fırsatı değerlendirip tarihinde olmamış bir sponspor geliri kazandırmış(coin), kulübün önüne çıkan borç temlik meselesinde tüzüğü değiştirmiş, hatası yanlışı çok olsada takım ilk sezonunda ligte kalmış, kulüp personeli(scout,sosyal medya vs) gelişimi için adım atmış, kulübün elinde bulunmayan imkanlara erişmesi için proje geliştirmiş(tesis,caddede store vs) , geçmiş dönemdeki usulsüzlükleri(iddaa bu yönde) mahkemeye taşımış vs vs bir takım şeyler söyleyebiliriz. Bunların farkında olup emeği yoktur demek bana doğru gelmiyor.

5- Rest çekme meselesinde fikrimi belirtmiştim tekrara girmeyeyim. Farklı siyasi kanattan ciddi(40 milyon tl)destek aldığı ama kendisini atayanlarla arası bozulmasın diye kabul etmediği söyleniyordu. Belki onlardan destek almadan idare ettim farklı kaynaklardan gelir kazandırıp daha rahat hareket edebilirim diye düşünüyordur. Kongreden sonra bir çok konuyla ilgili daha net bilgilerimiz olur diye düşünüyorum.
26-05-2022, 14:03
123456 Offline
Posting Freak

Threads: 7
İstanbul'da Olimpiyat Stadında kupa finali oynasak 30.000 çekerdik herhalde biz.
26-05-2022, 20:39
maicon_28 Offline
Posting Freak

Threads: 40
(26-05-2022, 20:39)123456 Wrote: İstanbul'da Olimpiyat Stadında kupa finali oynasak 30.000 çekerdik herhalde biz.

Sivaslı daha fazla gurbetçi ama onlar çekememiş 

Biz çeker miydik ? 20 bin falan kesin de, 30 bin biraz şüpheli.
Hafta içi olması, geç saat olması falan derken, farklı bir dinamikten dolayı Sivas yapamamış o yüzden bize de 30 bin şüpheli dedim
Bu IQ seviyesi düşük takım şampiyon olamaz. Unutma, umutlanma
(This post was last modified: 27-05-2022, 00:52 by maicon_28.)
27-05-2022, 00:50
kerasus Offline
Posting Freak

(26-05-2022, 20:39)123456 Wrote: İstanbul'da Olimpiyat Stadında kupa finali oynasak 30.000 çekerdik herhalde biz.

Çok rahat yapardık.
27-05-2022, 08:30
semiko Offline
Posting Freak

(27-05-2022, 08:30)kerasus Wrote:

Çok rahat yapardık.

yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır Big Grin
27-05-2022, 08:39

Forum Jump:

Users browsing this thread: 19 Guest(s)