rakipler hakkında biraz istihbarat yapayım dedim; adana demir, karşıyaka, buca, ordu taraftarı maddi açıdan çok tedirgin. (bana kalırsa) ankaraspor, kayseri ve antalya üçlüsünden ikisi direkt çıkar. üçüncü olan play offtan çıkabilirse artık. samsun veya mersinin pttde kalacağını düşünürsek kadroyu bozma ve toparlayamaması kuvvetle muhtemel. denizli ve manisa gibi takımlar toparlanma sürecindeler. urfa biraz daha borçlanıp risk alacak gibi. adanaspor umutlu. altınordu pttnin gençlerbirliği olur. gbb'nin anasını avradını. elazığ ve bolu hakkında pek fikir beyan edemeyeceğim. alttan kimin geleceği belli değil. biz ise doğru hamleler yaparsak rahatlıkla hem ligde kalır hem de finansal anlamda düze çıkabiliriz.
pttyi düştükten bu yana çok takip etmediğim için güncel futbol piyasası hakkında pek fikir sahibi değilim, o yüzden eski futbolcularımız hakkında biraz araştırma yaptım;
berkay öztuvan, erdem şen, serdar eyilik takımlarıyla sözleşmeleri biten oyuncular. cafercan alacaklarını göstererek karşıyakadan ayrılmış. kaleye rotasyon amacıyla mehmet ali tunç geri alınabilir. ersin veli'ye aşırı derecede sempatim var. koçaloğlu'nu anında giresuna getirir, koluna pazubandı geçiririm. benim hayalim zenke gibi tosun afrikalı 2 forvet ve arkasına bir ofansif orta saha. 3 tane tosun rakip defansı keraneye çevirir valla

olmadı bulamadık diyelim, stopere 2 taş gibi yabancı ve bir ön libero. kalede eray iyidir ve rotasyona mehmet ali tunç. stopere volkan + özgür. sağ sol bek hakkında pek fikrim yok. orta sahaya üstte ismini yazdığım eski futbolcularımızdan 2*3 tane serpiştirilebilir. cihan ve samed de bence bu ligi kaldırır. 3 afrikalı buldun mu tadından yenmez. mevcut kadrodan ergün, tuncay, rıdvan gibi isimler rotasyonda hatta çoğu zaman ilk 11de yer bulabilir. tuncay için ayrı bir parantez açmak istiyorum, süratli olması dışında pek bir özelliği yok ama sürati öne geçilen maçlarda çok işe yarayabilir.
aynı mevkiye 5 oyuncu ismi yazıp, başka bir mevkiye isim verememiş, işe yaramayacak saçma fikirler sunmuş da olabilirim ama hevesime verin. şu lige dönmek heyecanlandırıyor insanı. Allah emeği geçen herkesten razı olsun tekrar tekrar. bizde geçmiş yıllarda forma giyen isimler için ''eskiye rağbet olsa... '' diye başlayan cümleler de kurabilirsiniz, eren tozluyu görmektense onları görmeyi tercih ederim.
sezon başı mevcut kadro hakkındaki eleştirilerim için sonuna kadar özür dilerim. teker teker yutturdular bana. müthiş bir azim ve birliktelik gösterip utandırdılar beni. hem şaşkın hem mutluyum. mehmet birinci için hem destek vermiş ama hem de demiştim güzel futbol görürüz ama skor olarak karşılığını alamayabiliriz diye. o da güzel kapak yaptı valla. yönetim açıkçası hiç beklemediği bir başarıyı yakaladı. sezon başı başkan hedef play off derken kendisinin bile inandığını sanmıyorum.
yönetim hakkında ise şunu yazmazsam duramam; eray veya ergünden biri sakatlansaydı ömer hacısalihoğluna attıkları trip yüzünden çıkamayacaktık belki de. 800 bin tlye transfer tahtası açılabiliyordu, onurcan piri yarısını ödedi, 400 bin tlyi nasıl bulamadınız da bütün günah ömerin oldu? o dönemde başkan kendi dedi hatay tökezlemeye başladı, gönlümden geçen birincilik diye. eray 2 hafta sakatlansa ali aydın veya mehmet akif ne kadar kalecilik yapabilecekti? yakup ramazanın sözleşmeyi feshetmek yerine sembolik bile olsa 50 100 bin lira bonservis koparılamaz mıydı? bu kadar yanlışa rağmen 1 taşla 10kuş vurdu başkan. hem kadroyu daraltıp maliyeti azalttı, seçim, potaya girme, şampiyonluk iddiasıyla gelirleri müthiş derecede artırdı, hem de şampiyon olduk uleeeeennnn.... Allah razı olsun başkan, rahmetli muzaffer başkan, kitapçı ve sen. 7-8-10ar senelik aralarla gelip dirilttiniz şu takımı... ellerinden öpüyorum senin...
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!