Ahmet kandemirin son saniye ile ilgili açıklamaları...
Yeşilgiresun Belediyespor Koçu Ahmet Kandemir, Fenerbahçe maçında onurlu bir mücadele verdiklerini söyleyerek; "Bazen kaybederken, kazanmayı öğrenmek de önemli" dedi.
Koç Kandemir; "Rakibin kim olduğundan çok bizim kazanmamız gereken bir maçtı. Oyunun genelinde çok iyi mücadele edip, iyi oynadığımızı düşünüyorum. Yorgunluktan kaynaklanan bazı hatalar yapıyoruz. Hakemler için de kolay bir maç değildi. İyi bir maç yönetebilmek için gayret gösterdiler. Bir pozisyonda sportmenlik dışı faulü çalmadığını düşünüyorum. Hakemlerden o pozisyonu seyretmesini istiyorum. Takımımızın gidişatı iyi değil. İnişli- çıkışlı oynuyoruz. Bundan dolayı herkes eleştirme hakkına sahip. Maalesef bizim ülkemizde şartlara bakılmaksızın hep başarıya odaklanmış insanlar grubuyuz. Efes maçında olduğu gibi bu müsabakada da onurlu mücadele verdik. Kazanabilirdik ama olmadı. Orta sahadan bir atış basket oldu. Ne kadar mücadele ederseniz edin şans sizin yanınızda olacak. Bazen kaybederken kazanmayı öğrenmek de önemli. Oyuncularıma bunu söyledim. Biz bu performansımızı genele yayarsak gerçekten kuvvetli ir ekip oluruz. Daha iyi olmak için burada herkese görev düşüyor. Belli ki hakemlerin kararlarının bizim lehimize olduğu bir maç hiçbir zaman oynamayacağız. Biz işimizi kendimiz yapacağız. Maçın son üç saniyesindeki ilk atışı soksaydık ikinci atışı kaçırmasını isteyecektim. İlk atışı kaçırınca arada bir sayı fark bir var. İkinci atışı kaçırsak, yiyeceğiniz bir sayı da maçı kaybederdik. Molaları olsaydı atmayacaktık. Ben kaçır deseydim kaçırdığı zaman rakip iki faul kazansaydı o zaman neden kaçırdınız diye soracaktınız. Bence orada tek yaptığımız hata topu oyuna sokan oyuncuya biraz yaklaşmamızdı. Oyuncumuz biraz geride kalmalıydı. İnsanlar bazen kazandık derler. Böyle bir maçı kaybederseniz nasıl kaybettiğinizi görürüsünüz. Şans bizimle değildi. Hepimiz gayret ediyoruz. Panik olmadan güçlü kalabilmek önemli. Panik olursa dökülmeler başlar. 1. 5 milyon dolarlık bu takımın ligde kalması kolay değil. Bu gerçekleri bilerek mücadelemize devam edeceğiz. Önemli olan istikrarlı bir şekilde mücadele etmek. Karşıyaka deplasmanında kazanmak için elimizden geleni yapacağız ancak Uşak’ta işimiz çok zor. Yedi kişiyle o maçı oynayacağız. Belki oyunu bile bitiremeyeceğiz. Federasyon erteleme olduktan sonra oynanmamış maçları diğer haftanın sonunda oynatsaydı kimse mağdur olmazdı. Biz mağdur olduk. İnşallah sezon sonunda o maçı aramayız” ifadelerini kullandı.
kaynak

por28