Kerasusspor
kerasus Offline
Posting Freak

Threads: 5
RE: Kerasusspor
semiko Wrote:ya git konyaya maç ver . abi içeri kat eden guard lazım bence.
dış atışta ligin belkiden içinden geçiyoruz ama oyun kurup potaya gitmeden patates oluyoruz.

İçeri kateden çok aslında takımda ama bitiremiyorlar. Çünkü minimum 3 bazen 5 savunma oyuncusunun arasında kayboluyorlar. Çünkü içeri de herhangi bir tehdit oluşturamadığımız için tüm savunma o oyuncuya yönelip etkisiz hale getiriyor. 

İşte bize lazım olan pota altını karartacak bir uzun. Misal bizde Jashua Heytvelt vardı süper ligdeyken. kalite olarak bahsetmiyorum tabi Smile Mevkii olarak örnek verdim. Hem savunma da pota altını iyi savunur, hem hücumda bitirici bir uzun. İçeri de tehdit oluşturabilecek bi oyuncumuz olsa Guardlar da daha rahat hareket edebilecekler. Gerek 3 lük pozisyonunda daha boş kalacaklar gerekse penetre ederken oyun sıkışmaz. İster penetreyle turnikeye gider isterse savunmayı üzerine çekip pota altındaki oyuncuyu boşa çıkarır. Bu arada savunmamız genel olarak iyi denebilir. Ama mesela rakip bazen periyot bitimine 3-4 saniye kala oyuna kendi pota altından başlayacak. O süreyi pota altından turnikeyle bitirdikleri oluyor. Hızlı geliyorlar ve bizde faul yapmayalım derken çabuk çalım yiyor ve çok rahat sayı veriyoruz. Bukadar kısa sürede potadan potaya hücum ettirmemeliyiz. Yada geçen Konya maçında oyun 65-62 ye sabitlenmişken üstüste verdiğimiz hücum ribaundlarıyla kopardılar maçı. O nokta da belki iyi bir uzunumuz olsa ribaundu alıp belkide hızlı hücuma bile çıkarabilirdi.
02-01-2026, 20:59
Reply
semiko Offline
Posting Freak

Threads: 0
Heytvelt atletikti bir de. Pivot power forvet gibiydi.
Onun gibisi yıllar sonra geldi adamın adını unuttum Smile bizden sonra Rusya yaptı efes yaptı. Ama bu şehir aç kardeşim doğru yapılanma ile her türlü başarı gelir
02-01-2026, 22:02
Reply
kerasus Offline
Posting Freak

Etimesgut deplasmanında 33-27 önde kapadık devreyi. Hoca yine ekstra sacmalamaz ise rahat 10-15 fark yapılacak maç. Rakipte pek bi numara yok açıkçası. Savunmayı az biraz sıkınca çaresiz kalıyorlar hücumda. Hakemler baya kötü ama biz işimizi iyi yaparsak hakemler isterse bizim potaya basket atsınlar yine kurtaramazlar.
04-01-2026, 15:20
Reply
kerasus Offline
Posting Freak

2. Yarıya fırtına gibi başladılar 42-38 öne geçtiler. Henüz hiçbir hücumdan boş dönmediler. Bu çok nadir rastlanacak bir istatistik bu seviyeler için muazzam. Ama hâlâ mola almayı düşünmüyoruz. Yani bizim Koç maçın gidişatından memnun.
04-01-2026, 15:40
Reply
semiko Offline
Posting Freak

Threads: 0
Verdiğimiz maça bak ag
Umutlandırıp utandırmayın ya Sad
04-01-2026, 16:38
Reply
kerasus Offline
Posting Freak

Geçen hafta zaten bu hocayla olmayacağını yazmıştım. Ama hocanın vasıfsızlığını ben bile bukadar düşünememiştim. Zira devre arası, eğer çok ektsra hatalar yapmaz ise 15 civarı fark rahat demiştim. Hata yaparsa da 4-5 sayıyla ancak kazanırız anlamındaydı tabiki. Ama şu maçı bile vereceği aklımın ucundan geçmemişti. 2.yarıya iyi başladılar ve uzun süre hiçbir hücumdan boş dönmeden müthiş bi oranla oynamaya başladılar. 27-33 önde başladığımız periyotta 7 dk içinde 47-40 öne geçtiklerinde ancak mola alabildi bizim koç. Yani tam 20 sayı yedikten sonra. İlk yarı 20 dk da 27 sayı atabilen takım, sadece 7 dk içinde 20 sayı atarken öylece izledi kenardan. E haliyle o saatten sonra molanın hiçbir etkisi olamaz. Çünkü rakip aşırı motive olmuş, kazanacağına inanmış ve rüzgarı arkasına almış. Kısacası isteyince neler yapabildiğini göremüş artık geri adım atacak halleri yok. Ve  tabi dediğim gibi mola dönüşü başlattığımız hücumda top kaybı yaptık. Adamların aşırı motive savunmaları yanında bizimki de demek düzgün bire hücum seti bile çizememiş. Neyse hiç olmazsa üçlükte bulunca kalan 3 dk da 10 sayı bulup farkı eriterek bitirdik periyodu. 52-50.. Son periyoda bu kez biz iyi başladık ve onlarda hücumda tıkanmaya başlayınca 52-56 öne geçince hemen mola aldılar. İşte vizyon meselesi. Biz 20 sayı yemeden mola falan almadık. Onlar ise 6 sayı yer yemez hemen mola aldılar. Mükemmel bir taktikle hemen maçı çevireceğinden değil elbette, sırf ritm kazanmayalım diye. Öyle de oldu. karşılıklı basketler 55-60 öne geçsekte sonrasında savunmayı sıktılar ve biz yine oyuna müdahale edemeyince 10-0 seri ile 65-60 öne geçtiler. O skordan sonra kapadım zaten daha fazla katlanamadım. 1 maçta olsa lider olduk güzel rüya gördük ama malesef uyanma vakti. 

Yalnız Nekadar kötü takım olursan ol bir şekilde 8 maçta 7 galibiyetle liderlik koltuğuna oturabildiysen takımda bir motivasyon olur. Bakın grupta son sıradaki İBB yi o durumda lider duruma getirsen, kesinlikle bu 2 maçtan sıfır çekmezlerdi. Konya deplasmanında hadi belki güçleri yetmez 1-2 sayıyla ucu ucuna verirlerdi belki ama bu maçı kesin alırlardı. Örnek vereyim; (tamam belki çok üst seviye ama motivasyon açısından değerlendirelim olayı).. FB beko Euroligde izleyen varsa bilir, geçen sene şampiyon oldu ama bu sene hem lige yenilgiyle başladı hemde Avrupa'da facia durumdaydı. Çok kolay maçları farkla kaybettiler yenilgi serileri falan oldu. Ama sonra kolay ve üst üste içeride oynayacakları güzel bir fikstür denk gelince birkaç maç kazandılar. Arada bazı maçlar varki direk 20+ fark yapıp rüzgarı arkasına almalık maçlar. O maçları bile ucu ucuna zor kazanabildi ama bir şekilde o fikstürü değerlendirdi ve galibiyet serisi ile puan durumunda üst gruba yaklaştı. Tam toparladım derken içeride Ergin'in takımı Pana'ya içeride maç verdi hemde kazanmak üzereyken. Yine de sonuca bakınca iyi değerlendirdi o fikstürü. Beklenenden daha zorlansa da hatta böyle bir seri yapacak bir oyun oynamasalar da hasbelkader kazanıp üst gruba girdiler puan durumunda. Devre arası transfer haberleri derken Baskonia deplasmında 108 sayılık bir galibiyet ile br anda klüpte yine şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı, umutlar yeşerdi. Demek istediğim nekadar kötü de olsa bir şekilde kazandıkça takım kendine geldi ve kazanma alışkanlığı denen şey geri geldi. Rüzgarı arkasına aldılar ve durumu değerlendirdiler. Biz ise lider olduğumuz halde nedense sahada o motivasyonu kazanma alışkanlığını göremiyoruz. Nekadar kötü takım olursak olalım(ki kesinlikle kötü de değiliz bence) bukadar basit kabullenmemeliyiz yenilgiyi. Tabi oyunculara asla diyecek sözüm yok. Hepsine helal olsun mücadelelerini alkışlamamak elde değil. terinin son damlasına kadar savaşıyorlar ama taktik teknik cart curt olmayınca malesef boşa gidiyor o emekler.
06-01-2026, 21:41
Reply
kerasus Offline
Posting Freak

Rakip bugün çok hafif kaldı gerçekten. Yalnız bizde içeride baya iyiyiz diğer maçların aksine. Yeni transfer mi bilmiyorum ama hem fizikli hem bitiren bir 29 numaralı oyuncu var içerde. Savunmada da çok gayretliyiz. Muhtemelen şuan rakibin tek umudu bizim Koç olmalı. Eğer bişey yapmazsa bu maç 30 ay dayanır.
11-01-2026, 16:53
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)