![]() |
|
STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü 3-1 Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - Printable Version +- Giresunspor.Net - Herkes Sever Biz Taparız! (http://www.giresunspor.net/forum) +-- Forum: Giresunspor.Net Forumları (http://www.giresunspor.net/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Giresunspor Gündemi (http://www.giresunspor.net/forum/forumdisplay.php?fid=2) +--- Thread: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü 3-1 Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 (/showthread.php?tid=1121) |
RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - maicon_28 - 21-04-2023 (21-04-2023, 10:16)sokakbaşımeyhane Wrote: Bu arada mejia her geçen gün daha iyi oynuyor bu çocuk daha 21 yaşında rskibi ısırıyor sorumluluk alıyor 90 dakika koşuyor bu çocuğu biraz parlatirsak 3 milyon eurodan aşağı gitmez gelecek var Doğru söylüyorsun Jorman Campuzano geldiğinden beri kalitesini belli ediyordu Ama Mejia ilk geldiğinde potansiyeli 100 üzerinden 30 falanken, oynaya oynaya, tecrübe ede ede, her geçen gün performansı artıyor. Şuan 100 üzerinden 70'lere falan geldi. Benim gözümde takımda en güvenilir isimlerden biri haline geldi RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - sy200028 - 21-04-2023 (21-04-2023, 11:58)maicon_28 Wrote:(21-04-2023, 10:16)sokakbaşımeyhane Wrote: Bu arada mejia her geçen gün daha iyi oynuyor bu çocuk daha 21 yaşında rskibi ısırıyor sorumluluk alıyor 90 dakika koşuyor bu çocuğu biraz parlatirsak 3 milyon eurodan aşağı gitmez gelecek var Onlar üzerine koyarken sergio geri gidiyor RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - kerasus - 21-04-2023 Dünkü maç için kimin nasıl oynadığı ile ilgilenmiyorum. Asla pres yapma topa baskı yapma, topu ver rakibe istedikleri gibi oynasınlar, sadece ceza sahamıza girerlerse topu uzaklaştır. Bu şekilde bir taktik anlayışı ile bir maçlığına Messi gelip oynasa hiçbir varlık gösteremez zaten. 2. lige düştüğümüz sezonu görüyorum son 1 aydır. Düşme hattında 6 puan üzerimizde yer alan takımla oynuyoruz, yensek 3 puana düşürücez, rüzgari arkamıza alıcaz. ama biz 90 dk savunma yaptık tek bir an bile hücum düşünmeden. Böyle durumlarda beraberlik üsteki takımın işine yarar, pozisyonu korumasını sağlar. Öyleyse biz niye beraberliğe oynuyoruz acaba? Mesele iyi yada kötü oynamamız formsuz olmamız falan değil, kafada düşürmüştü zaten hoca bizi. Şimdi de tam olarak bunu görüyorum. Daha 2 hafta önce ligin en formda 2. takımı Beşiktaş deplasmanında hakem engellemese kazanabilecek pozisyona gelen takım bu. Çok değil yaklaşık 10 gün önceki maç. Yani takım formsuz falan değil, baya bildiğin oynamıyor, kazanmak hatta berabere dahi kalmak istemiyor. 3. lig topçusuna eşek yüküyle para veriyoruz gelecek potansiyeli var diye. Önündeki adam satılmış, mevkisinde banko oynayan adam sezonu kapatmış ama hoca yinede ona şans vermiyor. Onun yerine 10 numara diye aldığımız adamı koyuyor. 2-3 hafta üstüste inanılmaz hatalarıyla takımı yaktı(ki ben sabote etti diyorum) diye geçen hafta kestiği adamı bu maç kurtarıcı diye oyuna sokuyor ve o girdikten sonra skor 1-1 den 3-1 e geliyor. Takım nekadar zor durumda olursa olsun, gole en çok ihtiyaç duyduğu anlarda dahi asla aklından geçirmediği Merti bu maç skoru çevirsin diye son dk larda oyuna alıyor. Eğer tüm bu olanların mantıklı bir izahı varsa tamam hoca da uğraşıyor ama kafasındaki oyunu sahaya yansıtamıyor oyuncular formsuz olduğu için diyeceğim. Peki ama gerçekten mantıklı izah varmı bu taktik ve bu oyuncu tercihlerinin? Şahsen ben göremiyorum. Şehirde el üstünde tutulurken çok kritik bi maç öncesi "veda" yı andıran bir paylaşım yapan hoca, birkaç haftadır tepkiler yükselmesine kendisine karşı olanların sayısı gitgide artmasına rağmen bu kez kulağının arkasına yatmış her maç aynı klişeleri tekrarlamakla meşgul. Hakan hoca adaşının yarım bıraktığı işi tamamlamaya çalışıyor. RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - mvsr - 21-04-2023 Antrenörler bizden daha iyi görüyor futbolcuyu.Bu konuda asla itiraz etmiyorum.Bu forumda tam isabetli yorum yapan dostlarımızda var.Bunu da görüyoruz. Şimdi haftalardır dökülen bir Bajic’e nasıl katlanıyoruz ? Mücadele etmiyor, ısırmıyor, topun peşine gitmiyor, indirmiyor, vurmuyor, almıyor, kaçmıyor, istemiyor, vuramıyor.Potansiyelini göremediğimiz için oynasın demiyorum ama U20 deki futbolcumuzdan ne farkı var ? 20 yaşındaki X’de Bajic yerine sahada olsa en kötü bu kadar olur zaten. Oyuna Doğancan, Faruk, Kuwas, Rahmetullah gibi futbolcularımızın girdikten sonra dinamizm getirdiklerini, atak yapmaya başladığımızı, rakibimizi çıkartmadığımızı, yardımlaşmanın arttığını, topun ileride kaldığını, paslaşmanın arttığını yazmıştık.Bu isimler iyi oynuyorlar demiyor, savunmuyorum.Bir Alper’i bir Bajic’i bir Serginho’yu görünce takımada yazık oluyor diyorum. Mert hiçbir maçta düşünülmemiş ama bu maçta kurtarıcı olarak oyuna sürülüyor.Hiç hazırlamamışsın, hiç süre vermemişsin çıkmış medet umuyorsun. RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - sy200028 - 21-04-2023 Genel olarak aynı şeylerden bahsediyoruz artık bizim beraberliğe oynayacak lüksümüz yok. Çıkıp hücum oynayıp beş mi yiyeceğiz altı mı yiyeceğiz bunu denemeniz şart altı yiyenede sıfır yazılıyor tek fark yiyenede belki hücum futbol ile üç puan alırız İstanbul Ümraniye gibi direkt rakibin olan takımlara karşı yat defansa belki şansa bala golü bulur üç puan alırım lüksümüz yok. Gol atsak bile rahat maç izleyemiyoruz biliyoruz ki biri bir salaklık yapacak golü yiyeceğiz veya anında gole kadar iyi oynayan takımın defansa gömüleceğini 90 dk zulmün başladığını biliyoruz. Demem o ki artık çıkıp hücum oynayalım yenilceksekde beş altı yiyip mertçe mücadele edelim. Galip gelirken bile mahkum oynuyoruz. Son olarak Perezin yokluğunu pek aramıyoruz Kuwas fiziğini kullanmaktan aciz azıcık bassa ikili mücadeleye girse her şey degişecek hiç birşeyi zorlamıyor sergio para işi olunca kaç haftadır sahada yok işimiz şansa kaldı şuradan düşersek yazık olur. RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - sokakbaşımeyhane - 21-04-2023 Ben balice yöneltilen eleştirilere çoğuna katılmıyorum Dün canlı canlı izledim adam geliyor orta sahadan top almaya geliyor adama bir türlü getiremiyorsun ki adamın enerjisi zaten orta sahaya git gel derken top sakla derken bitiyor Doğancan falan oynasın deniliyor oynasın ama o pozisyonda oynayacak balijtcen başka adam yok ikincisi takımı sabote ediyorsa kuwas 1 sıradadır adam neden beni oynatiyorsunuz gibi sahada hiç bir topa kosmuyor Faruk Alper konusuna gelince farugu bende oynayabilir diyordum ama pozisyon alma becerisi hücuma katkısı sıfır iyi kötü alpwr ondan daha tecrübeli saçma sapan hatalar yaptı Beşiktaş maçında ama Alper faruktan daha iyi ve dün ruhsuzlar orduusnda Ferhat meija ve sonradan giren Alper dışında hırs yapan kimse yoktu Yine balice gelirsek adama sen top getireceksin sağdan soldan bogacaksin rakibi atamazsa o zaman ok derim maçta topu topu 1 2 pozisyon geliyor adamda yüzde yüz hepsini gol uapacajk hali yok icardi dahi goller kaciriyorsa o kadar yuklenmek anlamsız Ama kuwas resmen sabite ediyor dün canlı sahidiyim RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - sy200028 - 21-04-2023 (21-04-2023, 19:49)sokakbaşımeyhane Wrote: Ben balice yöneltilen eleştirilere çoğuna katılmıyorum Bajic konusunda haklısın Sivas maçında alt tribünden çok yakından izledim. adam o kadar yalnız kalıyor ki hucumda tek kişi çıkıyoruz gelen giden olmayınca rakip defansın arasında top tutamıyor iki üç kişi biniyor kafasına Faruk konusuna deginmiş tim daha önce defansif olarak yeterli ama ofansa katkısı yok. Hiç bir hücumda bindirme yok beğenmediğimiz hayrullah dağa taşa topu atsada bindirme yapıyor mesela. Bir kez daha tekrarlıyorum sergio ve boja sainzde inanılmaz düşüş var onların acil toparlanması lazım. Hatta daha ileri gidiyorum perez siz defans bana daha çok güven verdi. RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - sokakbaşımeyhane - 21-04-2023 (21-04-2023, 20:24)sy200028 Wrote:(21-04-2023, 19:49)sokakbaşımeyhane Wrote: Ben balice yöneltilen eleştirilere çoğuna katılmıyorum Sergio ve sainz konusunda da katılıyorum zaten sene başındaki performansi gösterseler bu takım ligde rahat kalır RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - kerasus - 21-04-2023 Sergio ve Sainz konusunda katılıyorum. Gerçi Sainz ı ben beğeniyorum diyebilirim diğer oyuncularla kıyaslayınca. Topa baskı yapmaya çalışan gerçek manada pres yapan tek oyuncu takımda. Ama her ikisi içinde sorun bence tamamen mental. Hakan hocayı artık 3. sezon çok iyi tanıyoruz hepimiz. Çok iyi bir taktisyen, oyunu okuyabiliyor falana diyen 1 kişi bile çıkmaz heralde. Alt ligde şampiyonda yapsa zayıf kadroyla süper ligde de tutsa ne taktik teknik bilir ne oyunu okulabilir, sadece ezbere oyuncu değişiklikleri ile maç iler kenardan. Ama onu başarılı yapan şey her şartta takımı motive edebilmesi ve mücadele azmi takım ruhunu oluşturabilmesidir. O takımda yarattığı aile ortamı ile başarılı oluyor. Şimdi ise bakıyorsun Ankaragücü ligin zayıf takımlarından birine karşı mağlubiyeti kabullenip çıkmış maça, kafada düşürmüş bile takımı. İmam osurursa cemaat sı..armış derler. Takımda teknik direktör böyle olunca oyuncular motive olmamasını normal karşılıyorum. Yalnız Bajic konusunda katılmıyorum. Tamam kadro leş, kendisine top gelmiyor adam akıllı. Ama kırk yılda bir top gelecek gibi oluyor, savunmayı etkisiz halde yakalıyoruz ama oda ne? ceza sahasında Giresunspordan kimse yok. Bajic efendi orta sahada takılıyor o esnada. Kardeşim sen forvetteki bölgeni bırakıp orta sahaya yada savunmaya yardıma gidiyorsan, top bize geçtiği anda fırlayacaksın hemen rakip ceza sahasında yerini alacaksın. Takım kanattan cez sahasına girerken sen o esnada elin belinde orta sahadan maç izleyemezsin. Ha bulduğun pozisyonlarda gol atma oranını çok yüksek tutarsın, tamam bizde bu hatalarını görmeyiz zaten. Ama senin bölgeni terk etmen yüzünden hem birçok pozisyonumuz başlamadan bitecek, hem bulduğun pozisyonu kaçıracaksın. E bu nasıl forvet demezler mi? Hayır geri gittiğinde olumlu işler yapsa amenna yine alkışlayacam. Ama geriye geldiği zamanda topu ezmekten başka bişey yapamıyorki. Dünki maçta orta sahadan çıkarken top kendisine geldi, soldan bindiren bir takım arkadaşı vardı, verse kanattan tehlike yaratabilirdi. Ama Bajic hiç sağına soluna bakmadan direk ezbere topu defansa geri pes yaptı. İçerdeki Ümraniye maçı olması lazım, tam önümde gerçekleşen bir pozisyonda.. Orta çizgiyle taç çizgisinin orada bir türlü topla vedalaşamadı, inatla pas vermeyince pres karşısında topu kaptırdı ve Ümraniye ani atağına dönüştü, sonunda çok tehlikeli bir noktadan frikik ile sonuçlandı. İstanbul maçında 3 e 2 pozisyonda kontraya çıkarken Bajic yavaş hareketlerle rakip savunmanın yerleşmesini bekledi ve pas hatası yapıp karşı atakta İstanbulspor golüne dönüştü. Yine Antalya maçında dokunsa gol olacak pozisyonda topu kontrol etmeye çalışırken kaptırdı ve yine dönen top kalemizde gol oldu. Tamam her forvet gol kaçırır, bu dünyanın her yerinde böyledir. Ama forvet dediğin en fazla gol kaçırır, bizimki takıma gol yediriyor yahu. ------------------------------------------------------ Konudan bağımsız(aslında biraz bağımlı da neyse).. Şuan Arsenal-Southampton maçına bakıyorum arada. Premier lig lideri Arsenal Lig sonuncusuna karşısında kendi evinde 1-2 geride(bunu yazarken şimdi 3 oldu).. %70 topa sahip olma ile oynuyor ama pozisyon bulmakta çok zorlanıyor bir türlü boş alan bulamıyor kendi evinde lig sonuncusuna karşı. Evet biz bir Southampton değiliz ama karşımızda da hiçbir zaman Arsenal çıkmayacak rakip olarak. Olay hücum yada savunma oyunu oynamaktan ziyade, her ne yapıyorsan layıkıyla yapacaksın. Savunma yapmak istiyorsan topa baskı yapacak, rahat top oynatmayacaksın kendi aralarında bile pas yaptırmayacaksın rakibe. RE: STSL 30.Hafta | MKE Ankaragücü - Giresunsporumuz | 20 Nisan 2023 Perşembe | 17:00 - sy200028 - 22-04-2023 (21-04-2023, 23:40)kerasus Wrote: Sergio ve Sainz konusunda katılıyorum. Gerçi Sainz ı ben beğeniyorum diyebilirim diğer oyuncularla kıyaslayınca. Topa baskı yapmaya çalışan gerçek manada pres yapan tek oyuncu takımda. Ama her ikisi içinde sorun bence tamamen mental. Hakan hocayı artık 3. sezon çok iyi tanıyoruz hepimiz. Çok iyi bir taktisyen, oyunu okuyabiliyor falana diyen 1 kişi bile çıkmaz heralde. Alt ligde şampiyonda yapsa zayıf kadroyla süper ligde de tutsa ne taktik teknik bilir ne oyunu okulabilir, sadece ezbere oyuncu değişiklikleri ile maç iler kenardan. Ama onu başarılı yapan şey her şartta takımı motive edebilmesi ve mücadele azmi takım ruhunu oluşturabilmesidir. O takımda yarattığı aile ortamı ile başarılı oluyor. Şimdi ise bakıyorsun Ankaragücü ligin zayıf takımlarından birine karşı mağlubiyeti kabullenip çıkmış maça, kafada düşürmüş bile takımı. İmam osurursa cemaat sı..armış derler. Takımda teknik direktör böyle olunca oyuncular motive olmamasını normal karşılıyorum.İster kabul edelim ister etmeyelim bu takımın tek gol ayağı bajic kaleye şut çeken gole en yakın adam alternatifi yok maalesef keşke olsa.Yerine giren ondan daha berbat. Ceza sahası dışından veya içinden kaleye şut çekemiyoruz çekilen şutlar sinek vızırtısı gibi şut çekecek futbolcumuz en iyi şut çektiği ayağına topu çekerken rakip basıp alıyor. Savunma konusuna gelince biz kendi kendimize güya savunma futbolu oynuyoruz alan daraltıp rakibe pozisyon vermeyip hızlı ve etkili kanatlarımızla olmayan golcümüzle gol atmaya çalışıyoruz hucumda ya penaltı ya da rakip eksik kalırsa bişiler yapmaya çalışıyoruz. Defansa gelirsek hucumda harcayacağımız enerjinin on katını defans yaparken harcıyoruz. O kadar bunalıyoruz ki başlıyoruz bireysel hatalara rakip ceza sahasına kadar elini kolunu sallayarak geliyor anlamsız yerlerde saçma sapan fauller yapıyoruz. Ya da penaltıya sebebiyet veriyoruz. O kadar hucuma can dayanmıyor tabiki ayağına top geçen 20 metre ileriye vuruyor kısır döngü halinde bu devam ediyor. İki pası zor yapıyoruz top ayağa gelir gelmez herkes kendini yere bırakıp faul alma derdinde ayakta kalma derdinde degil ne kazancı varsa artık. Hucumda on toptan sekizinde ofsayta yakalanıyoruz.Bazı maçlarda orta sahayı dahi geçemiyoruz Yazılacak çok şey varda yazmayla olmuyor maalesef bizim maçı kazanmamız için 80. Dakikadan sonra gol bulursak belki oda ızırıap içinde dakika sayarak izliyoruz. |